25n
25N
25N

València reforça la neteja en Falles amb un increment de papereres i urinaris

València reforça la neteja en Falles amb un increment de papereres i urinaris
22/02/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, instal·larà en les pròximes Falles un total de 1.250 papereres addicionals de 120 litres cadascuna als carrers de la ciutat, tant en les zones cèntriques com en àrees de grans aglomeracions de públic. A més, es duplicarà el nombre d’urinaris per les diferents zones urbanes, en el marc del Pla Especial de Neteja que ha preparat l’Ajuntament per a les Falles 2020.

Així ho ha anunciat hui el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha destacat «la voluntat del Consistori de donar suport a la col·laboració ciutadana amb la neteja dels espais públics durant les festes». La mesura assegura la màxima capacitat de les papereres, de manera que s’evitarà el seu desbordament pels usos intensius d’aquests dies, mitjançant els serveis combinats de neteja i freqüent buidatge en els diferents torns diaris de neteja manual.

En cada ubicació prevista es col·locarà una unitat groga per a la recollida d’envasos, i una altra per a la resta de residus. S’ha previst la recollida diferenciada per a contribuir a incrementar el reciclatge, donat l’augment d’ús d’envasos com a botelles i llandes que es registra en aquestes dates. El cost de la instal·lació de les noves papereres ascendeix a 72.500 euros.

En total seran 620 parelles de papereres d’envasos i resta, repartides en les zones de major afluència de persones, des de les Torres de Serrans fins a Russafa inclosa, i també en la zona de l’Albereda i àrees de concentració humana.

Quant a la instal·lació d’urinaris públics, de la qual s’encarrega el Servei de Residus i Neteja, enguany es multiplicarà per dos el nombre d’unitats distribuïdes per la ciutat. En total s’adequaran 735 urinaris en 108 punts de la ciutat (l’any passat van ser 341 en 25 punts), corresponents a les zones de major aglomeració ciutadana, especialment en els districtes del centre urbà (zona 1, on s’habilitarà 51 punts). No obstant això, en les zones 2 i 3 s’instal·laran 38 i 20 punts, respectivament (s’adjunta plànol).

Els urinaris disposaran de senyalització reflectora que ampliarà la seua visibilitat i afavorirà un millor ús. A més, per primera vegada, a part de les condícies adaptades, s’instal·laran urinaris múltiples, que ampliaran la capacitat d’ús per part de la ciutadania.

Aquesta millora de l’equipament urbà per a la neteja és una nova acció de la Regidoria de Gestió de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic que, tal com ha subratllat el regidor Sergi Campillo, «està orientada cap a la confiança en la corresponsabilitat ciutadana amb la neteja de l’espai públic, en el context de la planificació de projectes i campanyes de conscienciació ciutadana en matèria de neteja i de reciclatge de residus urbans de València».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 20 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus