25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament refinança el deute del Parc Central del 4% al 0,9%

L'Ajuntament refinança el deute del Parc Central del 4% al 0,9%
03/04/2019 -

L’Ajuntament de València ha aconseguit rebaixar el tipus d’interés de la seua part del deute del préstec sindicat de València Parc Central fins al 0,9%, és a dir, 3,1 punts per sota del qual estava vigent fins ara. Es tracta d’una renovació del préstec, que suposa un estalvi de 568.000 euros en els Pressupostos Municipals dels pròxims anys.

Així ho ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha recordat que en aquests moments, la part pendent del préstec en vigor ascendeix a 16.666.666 euros, que hauran de ser amortitzats completament al mes de març de 2021.

Tal com ha destacat Joan Ribó, «després d’aconseguir la reducció del deute municipal en un 50% i el tipus d’interés efectiu de l’1% al 0,235% durant aquest mandat, així com haver aconseguit el sanejament de l’EMT, AUMSA i el Palau de Congressos, que ens ha obert les portes al finançament del Banc Europeu d’Inversions, hui puc explicar aquesta bona gestió econòmica, ja que hem aconseguit pegar-li la volta a unes finances municipals ruïnoses i estalviar en pagaments als bancs un muntant que ara es pot destinar a inversions en els barris».

Al mateix temps l’alcalde de València i vicepresident de la societat València Parc Central ha reclamat al president de la mercantil, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, la convocatòria urgent del consell d’administració pendent des de finals de març. Aquest consell d’administració, a més d’autoritzar el refinançament del deute en unes millors condicions per a l’Ajuntament i per a la societat, inclou diferents decisions fonamentals per al futur de VPC i per a la integració del ferrocarril a la ciutat de València.

Entre la resta d’assumptes pendents que ha destacat Joan Ribó, està l’aprovació de l’acord de cooperació entre l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament, que permeta l’inici de les obres del canal d’accés finançat al 50% per l’Estat, 25% per la Generalitat i el 25% per l’Ajuntament. També queda pendent l’autorització per a la subhasta de les parcel·les al voltant del parc o la formulació dels comptes anuals del 2018 que haurien d’estar ja formulats des del mes de març, tal com prescriu la Llei de Societats de Capital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =