caixa popular

L'Ajuntament ha abaixat la facturació de la llum en 3,3 milions d'euros

L'Ajuntament ha abaixat la facturació de la llum en 3,3 milions d'euros
31/08/2017 -

L’Ajuntament de València ha reduït el seu consum elèctric en els dos últims anys un 17% i ha aconseguit estalviar en aquest temps fins a 3,3 milions d’euros en la factura de la llum. Segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, “la gestió del dia a dia en un ajuntament com el de la nostra ciutat ha d’anar encaminada, prioritàriament, a satisfer les necessitats de la gent. Alhora, ha d’optimitzar els recursos de què disposem. Aconseguir un nivell òptim d’il·luminació a València al mateix temps que reduïm la despesa econòmica demostra que el Govern de la Nau ha sabut fer bé les coses”.

Dins del pla d’estalvi energètic s’han impulsat diferents solucions al consum energètic dels edificis municipals i els col·legis segons els resultats de l’auditoria energètica feta que va establir les actuacions idònies per a millorar l’aprofitament de recursos i l’eficiència i sostenibilitat a les instal·lacions. Entre altres inversions, es van substituir 8.849 lluminàries en alguns edificis municipals i escoles.

La factura de la llum s’ha reduït en dos anys un total de 3.300.200 euros, dels quals 2.329.860 euros corresponen a estalvi en enllumenat públic, que inclou semàfors, fonts, fanals, entre d’altres. La resta correspon a les dependències municipals i col·legis. Entre les diferents millores en la xarxa d’enllumenat públic, es va engegar un pla d’apagat per reduir el consum i el fluix de contaminació lumínica. A més, s’han substituït lluminàries altament contaminants en diferents punts de la ciutat, incloent-hi alguns túnels on s’han canviat 1.354 llums.

Està previst que aquests estalvis se seguisquen incrementant gràcies a la intervenció que s’està duent a terme en aquests moments en tots els districtes que suposa la renovació del 22% del parc lumínic de la ciutat i que inclou la substitució de bombetes incandescents i halògens per llums de baix consum i LED, a través d’un pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria per un import de 4 milions d’euros i un estalvi anual previst vora els dos milions d’euros.

Segons Sergi Campillo, “l’estalvi i l’eficiència és un objectiu primordial del Govern de la Nau per a la lluita contra el canvi climàtic i la bona gestió dels recursos públics que són de totes les valencianes i valencians”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + tretze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris