25n
25N
25N

L'Ajuntament recorda les mesures que faciliten el pagament de l'IBI

L'Ajuntament recorda les mesures que faciliten el pagament de l'IBI
04/04/2020 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha ressaltat que l’Ajuntament “continua implementant mesures que faciliten als ciutadans les seues obligacions tributàries”. Així, ha recordat que la Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres “reobrir el termini pel qual es pot sol·licitar el fraccionament del pagament de l’Impost de Béns Immobles en tres terminis”. L’edil ha indicat que “aquesta mesura podrà sol·licitar-se fins al dia 15 d’abril i mantindrà en tot moment la bonificació del dos per cent”.

Ramón Vilar ha precisat que, a més de les mesures excepcionals adoptades pel Govern Municipal amb motiu de l’estat d’alarma, en matèria d’IBI “existeixen altres exempcions, com la prevista perquè les persones propietàries de vivendes de protecció oficial estiguen bonificades fins al 50% en els primers cinc anys”.

El regidor ha destacat que els comerços que formen part del catàleg d’establiments emblemàtics, així com els establiments d’artistes fallers, “poden arribar a tindre una bonificació del 75%” i ha recordat que les famílies nombroses “poden aconseguir el 30% de bonificació”.

D’altra banda, Vilar ha anunciat que la periodicitat de pagaments que l’Ajuntament tenia establida en dues remeses setmanals “passa a ser diària, de tal manera que el dijous dia 2 es van efectuar pagaments a proveïdors per un import d’1.700.000 euros i el divendres dia 3, una altra remesa de pagaments per un import superior a dos milions d’euros”.

En paraules de l’edil, “malgrat la lògica reducció de personal, els servicis d’Hisenda estem agilitant el pagament als proveïdors, de manera que puguen anar mantenint la liquiditat en relació amb els servicis que presten a l’Ajuntament”.

Ramón Vilar ha traslladat el seu “agraïment” als servicis municipals que han “fet possible que, malgrat les dificultats de les últimes setmanes, el període mitjà de pagaments s’haja mantingut en 29’7 dies”. Així mateix, ha ressaltat que “treballem perquè els nostres proveïdors i en particular, pimes, autònoms i micropImes, puguen cobrar en el mínim termini possible i, sobretot, en aquest període en el qual necessiten major liquiditat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =