25n
25N
25N

L'Ajuntamenp rep una donació del llegat de Juan Antonio Benlliure

L'Ajuntamenp rep una donació del llegat de Juan Antonio Benlliure
20/09/2019 -

L’Ajuntament ha rebut una donació de peces d’art de l’artista valencià Juan Antonio Benlliure Gil, part del llegat d’una de les filles del pintor. Es tracta d’un conjunt integrat per una pintura a l’oli i quatre medalles dissenyades per l’artista al llarg de la seua trajectòria.

La donació ha sigut proposada per Ignacio Feduchi Benlliure, qui ha manifestat la voluntat de donar a l’Ajuntament de València objectes procedents del llegat de la seua tia Angelita Benlliure León, filla del pintor Juan Antonio Benlliure Gil. La Junta de Govern Local ha ratificat la donació, com a òrgan competent delegat per l’Alcaldia.

Es tracta de l’oli sobre tela «Retrat de Senyora», una peça valorada en 2.300 euros; així com tres medalles dissenyades per l’artista: la Medalla del Conservatori Nacional de Música i Declamació Premi Lucrecia Arana; la Medalla commemorativa de l’Exposició Regional Valenciana 1909; i la Medalla Homenatge dels Ajuntaments als Reis, del 23 de gener de 1925. El valor econòmic de les tres medalles es xifra en 250 euros.

La regidora Glòria Tello ha explicat que “les peces s’exposen ja en la Casa-Museu Benlliure, i qualsevol persona que visite aquesta instal·lació cultural podrà gaudir d’elles. Aquesta incorporació, gràcies a la qual l’Ajuntament augmenta el seu patrimoni artístic-cultural, se suma a les diverses accions que ja hem dut a terme des de la regidoria de Cultura en aquest museu, com la reforma per dignificar i fer valdre aquest espai expositiu dedicat a un dels pintors valencians més importants del segle XIX”. L’actuació de restauració va comptar amb un pressupost de més de 12.000 euros.

JURAT DELS PREMIS SENYERA

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat també la composició del jurat del Premi Senyera de les Arts Visuals 2019, la convocatòria de les quals es va aprovar el mes d’abril passat. Aquest premi, que per la seua llarga trajectòria forma part del calendari cultural de la ciutat, serveix de suport als joves talents per a donar-se a conéixer en el món de l’art gràcies a la important projecció que implica en la seua activitat professional.

El jurat de la convocatòria del premi 2019 estarà integrat per Maribel Doménech, catedràtica del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València; Laura Silvestre, vicedegana de la Facultat de Belles arts; Álvaro de los Àngeles, comissari i crític d’art de l’Institut Valencià d’Art Modern; Sonia Martínez, coordinadora de programes públics de Bombes Gens; i Irene Ballester, gestora cultural i membre de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art.

En aquest sentit, Tello ha recordat que “hem modernitzat aquests premis, superant el model de presentació física de l’obra, que suposava un inconvenient econòmic als creadors plàstics, un col·lectiu moltes vegades molt precaritzat”. A més, “hem pres una altra mesura que evita al col·lectiu d’artistes fer cap despesa econòmica (transport i assegurances, etc.) per poder optar al premi, sent ara l’Ajuntament el que afronta la despesa de transport de les obres finalistes després d’una fase de selecció de projectes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

CCCC
torrent