25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament rebutja l'escrit de Camps sobre el conveni de la F1 en el PAI del Grau

Bernabé insta el PP a demanar perdó per la F1: “Si busquen lideratge per a València que Camps i Catalá ho resolguen en un congrés”

L'Ajuntament rebutja l'escrit de Camps sobre el conveni de la F1 en el PAI del Grau
15/06/2021 -

L’Ajuntament de València ha resolt inadmetre l’escrit presentat per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps (PP) en el qual sol·licitava l’execució i compliment del conveni de col·laboració de 2007 entre el consistori i l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat en relació amb la Fórmula 1 i el PAI del Grau en considerar que no ostenta la condició d’interessat en aquest procés, no té legitimació ni tampoc és aplicable l’acció pública que al·legava el peticionari per a exigir-lo.

Camps també sol·licitava en el seu escrit que se l’informara dels responsables de l’execució i que se’l considerara personat en tots els expedients. No obstant això, el consistori subratlla que és “clar i notori” que un conveni, encara que fora urbanístic, “no té el caràcter un instrument de planejament ni d’ordenació territorial”, per la qual cosa “no pot veure’s emparat per l’acció pública en matèria urbanística”.

En la seua resposta, l’Oficina de Programació del consistori li comunica a més que, per a personar-se en un expedient, s’ha de tindre la condició d’interessat i ell no la té al no trobar-se dins de cap dels supòsits inclosos en la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP) atés que es tracta d’un conveni interadministratiu.

Així mateix, assenyala que la legitimació en matèria contractual, naturalesa atribuïble als convenis, “no és universal sinó que es reconeix exclusivament a aquells els drets o els interessos dels quals legítims s’hagen vist perjudicats o puguen resultar afectats”.

El consistori, que sí que reconeix a Camps l’accés a la informació que té qualsevol persona que ostente capacitat d’obrar, explica que les seues obligacions en relació amb aquest conveni eren posar a la disposició de GTP els terrenys necessaris per a poder les obres; escometre els processos de planificació i gestió Urbanística del Sector de sòl urbanitzable NPR-4 ‘Grau’; el compromís a tramitar una ordenança amb un cànon d’urbanització per al finançament del projecte repercutint en els propietaris el cost real de l’actuació o qualsevol altra fórmula que l’Ajuntament considerara adequada i subscriure les actes de recepció de les obres.

Per això, a més, informa de l’estat de la situació, des de la posada a la disposició dels terrenys, l’aprovació per la Generalitat en 2010 de la modificació del PGOU de València en l’àmbit ‘Grau-Cocoteros’, així com el Pla Parcial Sector ‘Grau’, i l’aprovació en 2011 de l’opció per la gestió directa en la tramitació del PAI per al desenvolupament del sector del Grau, gestionat per Aumsa, i l’inici de la tramitació del PAI amb una alternativa tècnica, que s’integrava per un projecte d’urbanització que responia a l’execució de la infraestructura viària per a la F1.

El consistori continua explicant que, el desembre de 2015, la Conselleria d’Habitatge va elevar una proposta, aprovada en 2016 pel Consell, per la qual es va declarar la renúncia de la Generalitat a la celebració dels nous grans premis de Fórmula 1, “per raons d’oportunitat”, i va donar per finalitzades les actuacions que havia de realitzar per a executar la infraestructura i les instal·lacions complementàries en aqueix àmbit el circuit urbà per a la F1.

Davant la renúncia, l’Ajuntament de València, el març de 2017, va disposar considerar “d’interés públic” per a garantir un adequat desenvolupament urbanístic del Grau, que Aumsa, en el marc de la gestió directa del PAI, elaborara els documents integrants de la seua Alternativa Tècnica “adaptats a la nova realitat”. Actualment s’ha sol·licitat el canvi al règim de gestió pels propietaris, sol·licitud que es troba en estudi. Les obres es van rebre el desembre de 2009.

Quant a la imposició d’un cànon mitjançant ordenança, l’Ajuntament assenyalava que no ha tramitat i que es gestionarà a través del mateix PAI “com a càrrega d’urbanització de tot allò que siga repercutible en els propietaris”.

“CAMP DE BATALLA ORGÀNIC”

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha assenyalat en un comunicat que aquesta resolució “deixa en evidència la pretensió del PP de convertir València en el camp de batalla orgànic”.

Bernabé ha lamentat que, mentre l’Ajuntament “treballa per a donar resposta a la crisi de la Covid i s’ha convertit en un referent en la gestió sanitària, social i econòmica, en el PP continuen buscant lideratge a costa de generar incertesa”.

L’edil ha demanat al PP que “deixe d’utilitzar València perquè els seus dirigents facen campanyes personals i situe com a prioritat als valencians i valencianes”. “Si busquen lideratge per a la ciutat, que Francisco Camps i María José Catalá ho resolguen en un congrés”, ha exigit.

Així mateix, ha assenyalat que el PP “hauria de demanar perdó pel llast que ha suposat per a la ciutat el circuit de la F1” i que podria “costar a les administracions més de 45 milions d’euros”. Per tant, ha reclamat als populars que “no fiquen als valencians i valencianes en les seues lluites internes perquè el que necessiten és el treball i l’esforç de l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =