25n
25N
25N

L'Ajuntament realitzarà test PCR al personal municipal de serveis essencials amb símptomes, que estiga en quarantena o en incapacitat temporal

L'Ajuntament realitzarà test PCR al personal municipal de serveis essencials amb símptomes, que estiga en quarantena o en incapacitat temporal
24/04/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest divendres la realització de proves per a la detecció de COVID-19 a tot el personal municipal de servicis essencials «que presente símptomes, o que es trobe en quarantena o en incapacitat temporal, a l’espera de realització de tests». Aquest matí s’ha reunit de manera extraordinària el Comité de Seguretat i Salut, presidit per la regidora de Govern Interior, Luisa Notario, en el qual s’han acordat els termes de l’actuació sanitària.

Tal com ha explicat l’alcalde, «l’Ajuntament realitzarà proves al personal municipal afectat o presumiblement afectat per la COVID-19, sota criteri facultatiu dels metges del Servici Municipal de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals». De fet, ha explicat Ribó, aquest ja ha elaborat un Protocol d’actuació per a la realització de les proves diagnòstiques, que ha sigut consensuat amb els representants dels treballadors i treballadores en la sessió del Comité de Salut Laboral de hui.

L’alcalde ha recordat que «les autoritats sanitàries han determinat amb tota claredat que hauran d’utilitzar-se proves de detecció en cas de malalts que presenten símptomes». De fet, per als tests previstos entre el personal municipal s’utilitzarà la tècnica diagnòstica denominada PCR, atés que és la que ha oferit major fiabilitat. Tal com han explicat l’alcalde i la regidora Luisa Notario, la Conselleria de Sanitat en la Guia per a la utilització de test ràpids d’anticossos per a Covid-19, actualitzada el passat 7 d’abril, assenyala que «la PCR és la tècnica diagnòstica de referència perquè els tests ràpids (de detenció d’anticossos) tenen una sensibilitat entre el 64 i el 80 per cent, amb la qual cosa no s’exclou que el pacient estiga infectat de Covid-19, és a dir que es té un risc alt de falsos negatius, que poden ser transmissors del virus». Això significa que encara que una prova d’anticossos donara negatiu, seria necessari realitzar el test PCR per a tindre la certesa que la persona a la qual es realitza no pot estendre el contagi.

Per part seua, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha subratllat que per a l’Equip de Govern «la salut i la seguretat del personal municipal és primordial, i per això, des del primer moment personal, hem impulsat mesures organitzatives i de prevenció, sempre complint les directrius de les autoritats sanitàries». «I no és una cosa fàcil –ha afegit- perquè en aquesta situació d’alarma hi ha moltes pressions i cal treballar amb eficàcia i amb responsabilitat; i crec que ho hem fet bé, donada la baixa incidència de contagis entre el personal de l’Ajuntament». La regidora ha felicitat les treballadores i els treballadors municipals «per la seua disciplina i la seua vocació de públic».

De fet, des del moment en què es va decretar l’Estat d’alarma, l’Ajuntament de València a través del Servici de Salut Laboral i Prevenció de riscos laborals ha complit estrictament el que han disposat les autoritats sanitàries a través dels procediments i instruccions dictades pel Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat, i ha establit les pautes necessàries de prevenció i mesures higièniques necessàries per a continuar oferint els s essencials a la ciutadania en condicions de seguretat per als treballadors i treballadores.

L’alcalde ha conclòs assenyalant que l’Ajuntament remetrà tota la informació a la Conselleria de Sanitat de conformitat amb el que ha disposat en la Resolució de 16 d’abril de 2020, i seguirà en tot moment les instruccions que vagen dictaminant les autoritats sanitàries.

De manera paral·lela, la direcció d’EMT ha autoritzat també la realització de la prova PCR a 30 treballadors i treballadores que han estat de baixa per malaltia relacionada amb la Covid-19 (en haver presentat símptomes) o que han tingut contacte estret possibles cas i han romàs en quarantena. Es tracta una actuació en la mateixa línia, consensuada pel Comité de Seguretat i Salut d’EMT, per a garantir la protecció individual per al treballador i treballadora i col·lectiva per a la resta de la plantilla.

Des que es va detectar el primer possible cas en la plantilla, EMT va posar en marxa immediatament diferents mesures de prevenció, com la neteja i desinfecció dels llocs de treball dels possibles casos i contactes. A més, aquests espais han sigut aïllats durant diversos dies per a protegir a la resta de la plantilla.

Ribó ha explicat aquest i altres acords adoptats aquest matí en el marc de la Comissió Municipal de Seguiment de la crisi, en la qual han pres part els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, a més dels regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, d’Hisenda, Ramón Vilar, i de Govern Interior, Luisa Notario, així com el delegat de Protecció Ciutadana i responsable de Cecopal, Aarón Cano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 1 =