L'Ajuntament prorrogarà les ajudes concedides de menjador escolar per al curs 2020-21 que s’incrementen fins als 2 milions d'euros

Guardar

0731 RdP Junta Govern Local (5)
0731 RdP Junta Govern Local (5)

La Junta de Govern Local celebrada hui ha aprovat prorrogar les ajudes per a sufragar les despeses del menjador escolar als beneficiaris i beneficiàries del curs 2019-2020 al curs 2020-2021 "sempre que continuen complint els requisits que quan les van sol·licitar Així ho ha comunicat el vicealcalde de València i portaveu, Sergi Campillo, qui ha explicat a més que de manera paral·lela s'estableix un termini ordinari de presentació de sol·licituds per a "les famílies que no puguen acollir-se a aquesta pròrroga" i que conclourà el 30 de juny de 2021. El consistori destinarà 1.885.000 euros a aquestes ajudes per al curs escolar 2020-2021, un pressupost que Campillo ha posat en valor perquè "conforma un increment de 185.000 euros respecte a l'últim curs (1.670.000 euros)".

Campillo ha remarcat que "per a aquest equip de govern el benestar dels i les menors d'aquesta ciutat és molt important, amb una concepció global, no sols en matèria alimentària. Som sensibles i responsables als nivells de pobresa que lamentablement continuen sent elevats en aquesta ciutat". En aquest sentit, la pròrroga de les ajudes de menjador escolar així com l'augment en el seu pressupost respon "a la pandèmia de la COVID-19, en la que aquest govern ha hagut de fer front a una situació molt complicada". D'aquesta manera els i les beneficiàries d'aquestes ajudes en el curs 2019-2020 tornaran a ser-ho de manera automàtica "si es mantenen les condicions per les quals van ser concedides", al mateix temps que "les famílies que no puguen acollir-se a aquesta pròrroga tindran un termini ordinari de presentació de sol·licituds fins al 30 de juny de 2021". "Les famílies que vegen empitjorar la seua situació econòmica en els pròxims mesos podran sol·licitar aquesta ajuda, ja que abasta tot el curs escolar", ha insistit.

REVISIÓ SERVICIS DE NETEJA

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern Local ha ratificat la revisió dels servicis de neteja a conseqüència de la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb data de 17 de juliol de 2020, en la qual estipulava entre altres coses l'obligatorietat de realitzar una neteja diària de tots els parcs infantils a causa de la pandèmia de la COVID-19. Una tasca que Campillo ha matisat que "l'estava exercint el servici de Jardineria Sostenible en tots els jardins que gestionava i l'Organisme Autònom en els grans parcs que gestionava", però que a causa de "l'increment pressupostari, a conseqüència de la COVID-19, de més de 300.000 euros mensuals per al servici de Jardineria Sostenible s'ha decidit fer canvis".

La solució a la qual s'ha arribat segons ha puntualitzat el vicealcalde Campillo és que "la neteja dels parcs infantils de menys de 5.000 metres quadrats quedarà a càrrec del servici de Residus i Neteja de l'Espai Públic, perquè tenen més múscul financer per a fer-ho i així alliberar d'aquesta responsabilitat a Jardineria, que s'encarregarà dels de més de 5.000 metres quadrats". La inversió prevista, des de finals del mes de juliol fins a finals del mes de desembre, és de 342.000 euros. Una modificació que el vicealcalde ha destacat perquè "és una prova més de la capacitat d'adaptació i de prendre decisions d'aquest govern".

PERSONACIÓ EN EL CAS TRASGOS

Així mateix, Sergi Campillo ha presentat la moció impulsada per l'alcalde de València, Joan Ribó, perquè l'Ajuntament de València es persone en les diligències prèvies del cas Trasgos. "En l'època del Partit Popular el consistori va pagar 2,7 milions d'euros a Trasgos durant 14 anys a través d'actuacions presumptament irregulars i com això, en el cas que hi haja condemna, suposa un crebant a l'Ajuntament i aquest govern té tolerància zero amb la corrupció, l'alcalde ha portat aquesta moció per a intentar recuperar fins a l'últim cèntim d'aquesta presumpta trama de corrupció", ha indicat Campillo, qui ha afegit que "això a més perjudica la nostra reputació dins i fora d'Espanya".

PLA D'INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL I BORSES TREBALL

L'edil també ha apuntat que la regidora delegada de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha presentat una moció "per a ultimar la tramitació i aprovació del Pla d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de València, que servirà com a eina de planificació amb mesures per a superar els problemes de les persones en risc o exclusió social i que ha de permetre reduir la desigualtat i la vulnerabilitat social". Serà el tercer Pla d'inclusió i per primera vegada involucrarà a la resta de delegacions més enllà de l'àrea de Servicis Socials: també a Igualtat i Polítiques Inclusives; Envelliment Actiu; Salut i Consum Responsable; Cooperació al Desenvolupament i Migració; Joventut; Formació i Ocupació; Emprenedoria i Innovació Econòmica; Habitatge; Pobles de València; Educació; Acció Cultural o Protecció Ciutadana, entre altres.

A més, la Junta de Govern Local ha aprovat la creació de tres borses de treball en l'àmbit de l'Àrea de Benestar Social. Unes bosses que persegueixen segons Campillo "cobrir de manera provisional llocs de treball, que es troben vacants per no haver-se pogut proveir de manera immediata per personal funcionari de carrera, per mitjà de nomenament per a millora d'ocupació i, posteriorment i una vegada proveïdes les places pel sistema anterior, per mitjà de nomenament de personal interí".

ADEQUACIÓ DEL PALAU DE LA MÚSICA

En un altre ordre de coses, Campillo ha explicat que la Junta de Govern Local ha declarat "vàlid" el procediment per a contractar "els servicis de redacció del Projecte Bàsic i d'Execució, Direcció d'Obra i Coordinació de Seguretat i Salut per a l'adequació del Palau de la Música, classificar les proposicions i requerir l'oferta econòmicament més avantatjosa previ a l'adjudicació del contracte". "Hem fet l'adjudicació prèvia per un valor vora 245.000 euros i ara es requereix a l'empresa que haja obtingut la millor puntuació, que presente que està lliure de càrregues, etc.", ha prosseguit Campillo, qui ha recordat que "el Tribunal de Recursos Contractuals ha desestimat el recurs presentat pel Col·legi d'Arquitectes".

ADJUDICACIÓ DE DOS CARRILS BICI

En últim lloc, Campillo ha fet referència a la ratificació de l'adjudicació de les obres dels carrils bici de les grans vies de Ferran el Catòlic i Ramon y Cajal, i el de l'avinguda de l'Institut Obrer, per un import de 302.098,67 euros i 120.651,52 euros respectivament. Tots dos decidits en els pressupostos participatius de 2017 i 2018. Una adjudicació que el vicealcalde ha posat en valor perquè continua la idea del consistori de formar "una xarxa interconnectada, que et permeta anar amb bici a totes les parts i connectar tots els barris de la ciutat, però sobretot amb carrils segurs". Un projecte que en definitiva impulsa "una ciutat més sostenible i verda, que és el que la gent vol al cap i a la fi".

Arxivat a:

Destacats