25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament presenta el llibre 'Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs'

Aquesta obra de l’historiador local Joan Josep Adrià i Montolio repassa la història política del municipi durant l’últim segle

L'Ajuntament presenta el llibre 'Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs'
27/05/2021 -

L’Ajuntament ha presentat el llibre ‘Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs’, realitzat per l’historiador local Joan Josep Adrià i Montolio. Aquesta obra repassa la història política de l’últim segle en el municipi, analitzant els seus respectius contextos socials, amb un recorregut, a més, per les diferents persones que han ostentat la vara de comandament en el consistori edetà des de finals del segle XIX fins als primers anys del XXI.

Aquest llibre és el resultat de quatre conferències i la presentació d’un llibre realitzades per Joan Josep Adrià. En total, cinc treballs heterogenis connectats entre si pel seu origen oral.

L’acte, celebrat en Espai Turisme Llíria, es va desenvolupar sota el format de l’Aula de Ciutadania que desenvolupa de manera periòdica el consistori, en col·laboració amb l’Escola d’Adults de la localitat. En ell, a més, van ser presents alguns dels alcaldes esmentats en el llibre, com Josep María Jordán, Manuel Izquierdo o Vicente Castellano.

L’esdeveniment moderat per Nico Marco, director de l’Escola d’Adults, va comptar amb la participació del primer edil de Llíria, Manolo Civera, que va definir aquesta obra com “una mostra més de la dedicació de Joan Josep Adrià per esclarir la història més recent de la nostra ciutat”.

“A més, part de les dissertacions públiques que han donat origen a aquesta obra eren intervencions orals, per la qual cosa corrien el perill de perdre’s amb el temps. Per tant, és un motiu d’orgull que hagen pogut veure la llum per a, així, continuar divulgant la memòria del poble de Llíria”, ha explicat Civera.

En la presentació van participar, a més, el mateix autor i Inmaculada Román Millán, professora d’Història.

El llibre ‘Els alcaldes de Llíria del segle XX i altres encàrrecs’ es distribuirà entre el teixit associatiu local i els centres educatius del municipi. A més, es podrà obtenir un exemplar de manera gratuïta a la biblioteca municipal fins que s’esgote l’edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =