Ribó presenta "Supervivents", un curtmetratge sobre el Mercat del Grau

iStock.com/RomanBabakin

Ribó presenta "Supervivents", un curtmetratge sobre el Mercat del Grau
25/02/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, i d’altres membres de l’equip de govern, ha presentat aquesta vesprada el curtmetratge «Supervivents. La història dels herois i heroïnes del Mercat del Grau» al Saló de Cristall del Consistori. Aquest és un documental del productor Marc Guardiola, una peça que evoca la història del recinte municipal.

Joan Ribó ha explicat que «és una xicoteta finestra a la vida dels venedors i venedores, que amb el seu treball i la seua tenacitat han resistit conservant la vida del Mercat i que son uns autèntics «supervivents». «Presentem un xicotet resum de la seua lluita i les seues esperances. Hui retrem homenatge amb la seua veu a totes i tots els que, en algun moment, confiaren i confien en el Mercat del Grau», ha afegit.

D’altra banda, Galiana ha dit que «aquest documental va dedicat a totes les persones que en algun moment van treballar al Mercat del Grau, especialment als quatre supervivents, que amb la seua persistència i valentia, amb el seu amor i el seu somriure han aconseguit que hui la rehabilitació del Mercat siga una realitat».

PROJECTE DE REHABILITACIÓ

Actualment el Mercat del Grau està sent rehabilitat, aquest projecte manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i n’incorpora nous elements, com són zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal per al barri. Aquesta acció té un pressupost de 2.026.167,11 euros i un termini d’execució de les obres d’onze mesos.

L’alcalde ha destacat que «aquest equip de govern ha fet una aposta decidida pels mercats municipals, multiplicant significativament les inversions que allí fem». «I si hi ha un símbol d’aquesta aposta eixe és el Mercat del Grau, un Mercat en estat d’absolut abandonament i que, per fi, el dia 1 de febrer va iniciar una rehabilitació que, respectant el seu caràcter històric, ja que és el més antic dels que es conserven en la ciutat, farà del Mercat un referent de l’alimentació del segle XXI», ha afegit.

El Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, obrirà en horari de matí i vesprada. Comptarà amb 19 llocs de venda (17 i dues cafeteries) que conviuran amb un pati enjardinat i una gran sala per a celebrar actes veïnals i culturals. L’immoble està situat entre els carrers d’Abastos, José Aguirre, Crist del Grau i plaça del Mercat Nou. Aquesta última es transformarà en un carrer per a vianants amb nou arbratge, mentre que a l’interior s’obriran zones de descans amb jardins.

Ribó ha comunicat que «és, sense dubte, el projecte de més envergadura de la Regidoria de Comerç per a aquest mandat i en ell ens hem bolcat per tal que tirara endavant».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − onze =

sagunt a escena 2019
turismo salou