25n
25N
25N

L'Ajuntament de València premia el treball dels fotoperiodistes

L'Ajuntament de València premia el treball dels fotoperiodistes
21/02/2017 -

La regidoria de Comerç premiarà, amb 3.000 euros, el treball del millor fotoperiodista de la Comunitat Valenciana amb seu a la ciutat. Aquest guardó, que pretén premiar la tasca dels reporters gràfics que ens acosten les notícies a través de la imatge, s’entregarà el 6 de maig, durant la clausura del PhotOn Festival, certamen internacional de fotoperiodisme i fotografia documental que se celebra a València amb caràcter anual i amb l’objectiu “d’apropar aquest gènere periodístic a la societat i d’atorgar-li el protagonisme que mereix com a eina de comunicació indispensable per al canvi social”.

El regidor de Relacions als Mitjans, Carlos Galiana, ha presentat hui aquest premi que patrocina l’Ajuntament amb la intenció “què es tracte d’un guardó que es perpetue en el temps”. A la seua intervenció, el regidor ha explicat la motivació municipal de recompensar la tasca d’aquelles persones que, dia rere dia, estan darrere les càmeres desenvolupant un treball important per a la societat”.

Els professionals que opten a aquest premi podran presentar, a partir de l’1 de març i a través de www.photonfestival.com, des de 25 fins a 60 imatges, publicades o inèdites, relacionades amb temes que sí que hagen sigut notícia als mitjans, per a justificar el seu treball durant l’any 2016. El jurat, compost pel fotoperiodista Carles Francesc, la periodista Rosa Solbes, i la filòsofa Maite Larrauri, premiarà el punt de vista, la tècnica i, sobretot, la capacitat per a transmetre els esdeveniments dels quals s’han fet ressò els mitjans durant el període de temps esmentat.

En la presentació d’aquest premi també ha participat la fotoperiodista i directora del festival de fotoperiodisme PhotOn, Tania Castro, qui ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament que, per primera vegada, premiarà “el compromís i el treball de qui es passa dies davant la porta d’un jutjat, al costat d’un incendi o de qualsevol esdeveniment que formen part de la memòria de la Comunitat Valenciana, de la que tots som part i hem de valorar”.

Per últim, en representació de la Fundació Cañada Blanch, patrocinadora del PhotOn, Alfredo Argilés, ha recordat “la importància d’aquest festival internacional que mostra imatges del treball complet dels fotoperiodistes i compleix una tasca social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =