25n
25N
25N

L'Ajuntament posarà el nom de l'activista mediambiental Berta Cáceres a un jardí de la ciutat pròxim a l'Avinguda Blasco Ibáñez

El nou nom serà efectiu des del pròxim 5 de setembre, Dia Internacional de les Dones Indígenes

L'Ajuntament posarà el nom de l'activista mediambiental Berta Cáceres a un jardí de la ciutat pròxim a l'Avinguda Blasco Ibáñez
23/07/2020 -

La Comissió de Benestar i Drets Socials, a proposta de la Comissió Permanent del Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de València, ha aprovat hui una moció perquè un jardí situat en la confluència dels carrers Rubén Darío i Palància porte el nom de la defensora de drets humans, Berta Cáceres, reconeguda activista hondurenya del medi ambient i defensora de drets humans.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, i el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, han anunciat este matí que la Comissió informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports ha aprovat la proposta de les organitzacions que formen part de la Comissió Permanent del Consell Municipal de Cooperació de posar-li el nom de Berta Cáceres a un jardí de la ciutat situat prop de l’avinguda Blasco Ibáñez. Tots dos regidors han explicat que, després de comunicar la notícia a les associacions veïnals de la zona i a les ONG defensores de drets humans, entre altres, la inauguració del nom del jardí es farà el pròxim 5 de setembre a les 12 h, Dia Internacional de les Dones Indígenes.

Berta Cáceres va ser una reconeguda líder indígena lenca, feminista i activista del medi ambient, assassinada a Hondures. Va cofundar el Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH) per a lluitar pels drets del poble lenca, la major ètnia indígena d’Hondures. A l’abril de 2015, aquesta lluita li va valer el Premi Mediambiental Goldman, el màxim reconeixement mundial per a activistes de medi ambient. La defensa de la naturalesa és part de l’ADN de Càceres i està arrelada en la identitat lenca. Va ser assassinada el 2 de març de 2016 a Hondures, després d’anys d’haver rebut amenaces contra la seua vida, en ple procés de lluita per la defensa del territori, enfront de l’explotació dels recursos naturals d’esta zona per part d’una empresa hidroelèctrica.

Per tot això, el consistori valencià va proposar homenatjar esta “dona lluitadora, tant pel seu activisme per la defensa del medi ambient com pels drets humans”, ha explicat Maite Ibáñez, qui ha reconegut que “volem visibilitzar la labor dels ambientalistes que perden la visa assassinats, majoritàriament a Amèrica Llatina. Per la seua part, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “som una ciutat compromesa amb els valors mediambientals i la defensa dels drets humans, per la qual cosa el mínim que podem fer per la seua figura és reconèixer la seua gran labor i la de les persones activistes que lluiten per la defensa del nostre medi ambient”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =

CCCC
torrent