25n
25N
25N

L'Ajuntament valora l'Estany de Pujol i protegeix la seua fauna

L'Ajuntament valora l'Estany de Pujol i protegeix la seua fauna
03/04/2019 -

El regidor de Devesa-Albufera i Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que l’Ajuntament ha col·locat un cartell informatiu en dos punts diferents de l’Estany de Pujol, la finalitat del qual és la de donar a conéixer al visitant la formació i evolució històrica del llac i les seues característiques morfològiques, florístiques i faunístiques.

«També es posa l’accent en aquest cartell sobre la necessitat de respectar la zona tancada, la d’evitar al màxim la producció de sorolls i la de no portar gossos solts, totes elles a fi de no alterar l’activitat de la fauna present en les seues ribes. També s’assenyala la prohibició de banyar-se en el llac per seguretat i per ser zona una de gran valor ambiental per a la cria i alimentació d’ocells», ha detallat el regidor Sergi Campillo.

NOUS BOL·LARDS PER A PROTEGIR LES AUS

Una altra de les accions dutes a terme per la regidoria de Devesa-Albufera ha sigut la col·locació de bol·lards de fusta amb la finalitat de restringir l’accés de vehicles a les ribes nord i oest del llac, protegint així tota la vegetació i les aus que viuen en la zona circumdant. A més, s’ha adequat mitjançant la col·locació d’una passarel·la i d’una plataforma de fusta la vorera nord de l’estany per a acostar els valors ambientals de l’espai a totes les persones. «Aquesta actuació forma part del recorregut de l’Itinerari Accessible de la Gola del Pujol i permet que les persones amb mobilitat reduïda puguen acostar-se una mica més al llac i gaudir del seu paisatge», ha dit Campillo.

Aquesta nova parada completa l’itinerari accessible que ha construït l’Ajuntament recentment i permet el compliment dels requisits perquè siga completament accessible. «Adaptar i fer accessibles els diferents espais públics és una de les prioritats que ha tingut el govern municipal, i en la qual continuem avançant», ha dit el regidor Campillo. Finalment, ha explicat que el Consistori «pretén contribuir a la promoció dels espais naturals, la difusió dels seus valors naturals i patrimonials i, per tant, al desenvolupament socioeconòmic sostenible de l’Albufera».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =