25n
25N
25N

L'Ajuntament planteja a la Generalitat connectar Metrovalencia amb el sud de la ciutat

La Generalitat aprovarà un decret amb entitats col·laboradores per a agilitar llicències urbanístiques

L'Ajuntament planteja a la Generalitat connectar Metrovalencia amb el sud de la ciutat
12/12/2019 -

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha traslladat al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, petició d’estudiar la connexió amb Metrovalencia de barris al sud de la ciutat com Malilla, la Font de Sant Lluís, Sant Marcel·lí o Sant Isidre.

Per part seua, durant la reunió, el conseller ha anunciat l’aprovació d’un nou decret de les Entitats col·laboradores de l’administració en la verificació de les actuacions urbanístiques (ECUV) “que permetrà agilitar les llicències urbanístiques”, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Després de la trobada, Arcadi España ha informat que en el primer trimestre del 2020 el Consell aprovarà el decret que regula les ECUV, que són les entitats col·laboradores urbanístiques, “que permetran a molts ajuntaments de tota la Comunitat i especialment a ajuntaments grans, com és l’Ajuntament de València, a agilitar tots els tràmits administratius per a aprovar les llicències urbanístiques” .

Es tracta d’un decret, inspirat per la ciutat de València, que regularà aquestes entitats col·laboradores. L’objectiu és alleujar la situació i agilitar la tramitació de llicències d’obra, la qual cosa facilitarà, segons el parer d’Espanya, “les inversions que impulsen el creixement econòmic i de l’ús de la ciutat de València”.

Entre altres temes tractats, el conseller ha avançat que la Conselleria està ultimant el pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València i presentarà en el primer trimestre d’enguany a tots els ajuntaments de l’àrea metropolitana.

El conseller ha afegit que s’ha abordat tota la problemàtica sobre els desenvolupaments urbanístics de la ciutat de València, “tant els actuals com els que ha d’haver-hi els pròxims anys”. En aquest sentit ha comentat que València per la seua importància dins de tot el que és l’urbanisme de la Comunitat tindrà un “paper preponderant” en el marc de l’Agenda Urbana Valenciana que impulsarà el Consell en els pròxims mesos.

En definitiva, ha resumit el conseller, s’han “tractat elements fonamentals i les venes del sistema econòmic de la ciutat de València”, com són els referents a la mobilitat, a l’Agenda Urbana per a tindre un territori “resilient”, així com un decret que “agilite els tràmits en una cosa tan important com és l’urbanisme i les llicències urbanístiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + nou =

CCCC
activem alfafar