25n
25N
25N

L'Ajuntament optimitza el servici d'enllumenat públic durant l'estat d'alarma

S’adapta la il·luminació a la reducció dràstica de persones a la via pública i es garanteix la visibilitat adequada i el correcte funcionament dels servicis essencials

L'Ajuntament optimitza el servici d'enllumenat públic durant l'estat d'alarma
02/04/2020 -

Atesa la reducció dràstica de persones en via pública durant l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Recursos, ha dissenyat un pla d’optimització del servici municipal d’enllumenat públic per adaptar-lo a les noves circumstàncies i les necessitats tant del veïnat, en general, com d’aquelles persones que continuen treballant per desenvolupar tasques que es consideren essencials.

D’una banda s’apagarà la il·luminació de totes les pistes esportives, algunes de les quals disposen d’un sistema que s’encén a poqueta nit i s’apaga a la mitjanit, mentre que altres funcionen durant tota la nit. «No ha d’haver ningú utilitzant aquestes instal·lacions, per la qual cosa es poden apagar durant tota la nit», ha explicat la regidora de Recursos, Luisa Notario.

D’altra banda, s’avança una hora (fins a les 23 hores) l’apagada de l’enllumenat de les zones enjardinades en les mitjanes de les Grans Vies, garantint així la visibilitat en la tornada a casa de treballadors i treballadores essencials. És el cas de les mitjanes de Marqués del Túria i Ferran el Catòlic, així com les de Jacinto Benavente i la plaça d’Amèrica. Complementàriament també s’apagarà (a la mateixa hora) la il·luminació d’altres zones enjardinades que habitualment estan enceses durant tota la nit. És el cas de les mitjanes enjardinades de Blasco Ibáñez així com les de Manuel Candela, Tomás de Montañana i Ramon Llull.

«Amb aquesta acció incidim en una de les màximes d’aquest govern, com és la gestió eficient i racional dels recursos públics i més encara en un moment de crisi en què la despesa pública és imprescindible ajustar-la al realment essencial, com és l’atenció a les urgències ciutadanes i a les persones més vulnerables», ha destacat Notario.

Aquesta acció se suma al decret de dol d’ahir per les víctimes de la COVID-19 a la nostra ciutat, amb l’apagada inclosa dels edificis més emblemàtics i els monuments de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

bombers
CCCC
bombers