25n
25N
25N

L'Ajuntament millora la senda de vianants de part del camí de vianants de l'antic llit del Túria

L'Ajuntament millora la senda de vianants de part del camí de vianants de l'antic llit del Túria
28/06/2020 -

L’Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, encarregat de la gestió del Jardí del Túria, iniciarà les obres de millora de la senda de vianants, el camí central, que discorre entre el pont de Serrans i el pont de la Trinitat (Trams VIb / VII del Jardí del Túria) durant la setmana vinent. Aquestes obres, que tindran un cost de 49.501,63 € (40.910,44 € + 8.591,19 IVA), s’executaren en un termini de 5 setmanes.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui d’aquesta intervenció que afectarà 1.222 m² de camins, en el tram VIb i el seu enllaç amb el tram VII del Jardí del Túria, que es durà a terme «amb el compromís ineludible de l’empresa adjudicatària per concurs públic, d’inserció laboral de 3 persones amb dificultats d’accés a l’ocupació».

Sergi Campillo ha recordat que l’esmentada senda per a vianants «és la més utilitzada pels visitants al jardí, convertint-se en el seu passeig principal i per tant el que més impacte pateix»; i ha explicat que, atés que es tracta d’un camí de terra batuda, «actualment el seu ferm presenta grans irregularitats, que es transformen en incòmodes tolls durant els dies de pluja».

Les obres de millora, consisteixen en la substitució del paviment existent per un altre de propietats molt similars, mantenint sempre les característiques d’aquest camí de materials solts, per a evitar un paviment agressiu amb l’estètica del jardí.

La primera fase d’aquestes obres, serà el clos del tram afectat per a procedir a continuació a la retirada del ferm actual. A continuació, es crearà una capa de llast compactat, sobre la qual s’estendrà el nou material àrid estabilitzat i compactat. En els treballs de millora d’aquests camins, s’inclou la neteja de les vorades perimetrals, que actualment romanen en alguns punts tapats per acumulació de materials solts. Amb aquest nou material bla, que s’ha seleccionat per no ser una font de pols i fang, es minimitzaran les necessitats de manteniment en el futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 2 =