25n
25N
25N

L'Ajuntament manté com a servicis essencials la neteja i el dragatge de les séquies de l'Albufera, així com la vigilància de l'estat de l'arbrat a la Devesa

El Consistori ja ha comunicat a les dos contractes que desenvolupen estes funcions la necessitat de continuar

L'Ajuntament manté com a servicis essencials la neteja i el dragatge de les séquies de l'Albufera, així com la vigilància de l'estat de l'arbrat a la Devesa
02/04/2020 -

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que «és molt important mantindre unes funcions mínimes que permeten el correcte desenvolupament de les activitats econòmiques i la seguretat del parc natural de l’Albufera». L’edil ha valorat el fet que «des de l’Ajuntament de València estem treballant durant els últims dies per determinar els servicis municipals que han de considerar-se essencials atés l’estat d’alarma i les restriccions que suposa».

En el cas del servici de Devesa-Albufera, ha assenyalat Sergi Campillo, hi ha dos contractes que s’ocupen de certes tasques que s’han de mantindre. Una d’elles és la de la neteja, dragatge i conservació de canals i séquies del llac. El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera ha destacat que aquesta funció és fonamental ara que comença el cicle del cultiu de l’arròs. «Hem d’assegurar un control correcte tant dels nivells del llac com dels canals de desaigüe i les goles, que facilite la preparació de les terres per al cultiu». Segons Campillo, «la Junta de Desaigüe durant les últimes setmanes està eliminant vegetació i és una responsabilitat de l’Ajuntament arreplegar aquests residus i transportar-los per tal d’evitar que s’acumulen i es facen taps que impedisquen un desaigüe òptim».

Pel que fa a la contracta que s’encarrega de la protecció de la Devesa, el Consistori considera com a essencial el manteniment del viver municipal i els sistemes de reg, que es cobrirà amb una brigada, així com les tasques de vigilància i conservació del bosc. Sergi Campillo ha indicat que en els dos casos serà un equip parc natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 8 =