25n
25N
25N

L'Ajuntament es compromet a continuar "amb l'impuls de les polítiques d'igualtat"

L'Ajuntament es compromet a continuar "amb l'impuls de les polítiques d'igualtat"
27/02/2020 -

L’Ajuntament «promourà activitats per a reforçar el principi d’igualtat entre dones i homes», en aquest sentit se sumarà al lema de l’ONU «soc de la generació de la igualtat» a més de «realitzar una campanya de sensibilització dirigida especialment a la població juvenil, que ha assumit els principis del feminisme com a propis». Així mateix, el consistori s’ha compromés a «continuar elaborant polítiques d’igualtat, socials i educativa transversal que s’incloguen en els pressupostos»; i a «impulsar polítiques que fomenten la conciliació, la corresponsabilitat així com la no discriminació a les dones per a eliminar casos que es continuen donant de forma encoberta».

El Ple ha ratificat, amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Vox, aquestes i altres propostes emmarcades en una moció presentada, amb motiu del Dia internacional de les Dones, per la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, «amb voluntat de consens, i adaptada a la realitat de l’Ajuntament de València, i al seu compromís amb les polítiques d’igualtat».

La regidora de Ciutadans Rocío Gil, que ha presentat una esmena a aquesta proposta «per a substituir el terme prostitució per explotació sexual», ha denunciat «que s’haja fet política amb el feminisme», i ha expressat «que li hagués agradat arribar a un consens per a presentar una declaració institucional sobre aquest tema»; mentre que el portaveu del Grup Municipal VOX, José Gosálbez Payá, ha assenyalat, en una altra moció, que «les dones són lliures, capaces i independents els 365 dies de l’any i no se’ls ha de col·lectivitzar, victimitzar o representar cap quiosquet feminista».

Per contra, en representació del Partit Popular, Marta Torrado, ha volgut «parlar en positiu» i ha destacat que l’objectiu del seu grup «és que cada dia la igualtat siga major, amb rols compartits i amb lideratge femení per a trencar sostres de cristall».

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha posat l’accent en el treball pendent «per a fomentar la no discriminació», ha aclarit que no s’ha presentat Declaració Institucional «per no comptar amb el suport de Vox», i ha explicat el rebuig de l’esmena de Ciutadans «perquè l’Ajuntament de València continuarà treballant també en la línia de la Xarxa de ciutats lliures de trànsit de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució, a la qual es va sumar València el setembre del 2019, i amb la qual continuarem impulsant campanyes per a la sensibilització de la població sobre aquesta forma de violència masclista».

MOBILITAT SOSTENIBLE

D’altra banda, la mobilitat urbana ha sigut objecte de diferents propostes que han comptat amb el suport dels tres grups de l’Oposició i finalment no han sigut aprovades pel Ple. Concretament, en nom del Partit Popular, la seua portaveu municipal, María José Catalá, ha defensat «la paralització en les línies de l’Empresa Municipal de Transports (EMT)»; mentre que el regidor Vicente Montañez, de Vox, ha reclamat «una mobilitat responsable i que mire al futur, lluny d’ideologies i pensant en els ciutadans i el seu benestar»; Finalment, el regidor de Ciutadans Narcís Estellés ha reivindicat la paralització dels canvis que afecten el carrer Colón i la cerca de solucions consensuades.

En el debat suscitat per aquestes tres mocions, que s’han tractat conjuntament, també ha participat representants de l’Associació de Venedors del Mercat Central i de l’Associació de Venedors del Centre Històric, que han defensat «un centre històric viu i pensat per als valencians i valencianes«, i ha sol·licitat «la cerca del consens per a trobar un projecte amb èxit». Els comerciants, que s’han manifestat «decebuts» han argumentat «que una bona governança ha de comptar amb una rendició de comptes», i ha reclamat, «entre altres millores, l’increment de les freqüències de pas dels autobusos de l’EMT».

Seguidament, han intervingut, per ordre de representació, de menor a major, els regidors de l’oposició. Vicente Montañez ha preguntat «si l’EMT, que no ha de gestionar l’urbanisme de la ciutat, no s’adona que la ciutadania no està contenta amb la política de mobilitat». «L’embús del carrer Còlon i Xàtiva ho sofriran els comerços i les persones majors que habiten en el centre», ha assegurat l’edil de Vox.

Per la seua part, Narcís Estellés, que ha parlat «de la criminalització del conductor» que ha protagonitzat Giuseppe Grezzi, que ara tallarà amb un «macetazo» el trànsit rodat de la plaça de l’Ajuntament», ha exigit «transparència i que els regidors de Ciutadans siguen membres de ple dret de la taula de la citada taula de la mobilitat».

Finalment, la portaveu popular, María José Catalá ha sol·licitat «que es pose fi a la “cacicada”, que és una cortina de fum per a tapar altres problemes de gestió, que han de ser secundaris davant les necessitats dels valencians i valencianes». I ha lamentat la falta d’informes que es precisen per a qualsevol tràmit administratiu i no es tenen en compte a l’hora d’adoptar decisions tan importants per a veïnat i comerç, autèntics protagonistes de la ciutat.»

El regidor delegat de Mobilitat Urbana, Giuseppe Grezzi, ha parlat «de realitats paral·leles que han creat els grups de l’oposició» perquè «la ciutat avança i millora i València s’ha convertit en un referent de mobilitat sostenible en tota Espanya, i això és fruit d’un projecte integral que es treballa des de fa temps l’equip tècnic i s’impulsa ara des del govern municipal amb mesures de conversió en zona de vianants i impuls de l’EMT».

Giuseppe Grezzi, que ha manifestat que «l’equip de govern està obert a les demandes ciutadanes», ha recordat que la plaça de l’Ajuntament comptarà amb 12.000 metres quadrats de zona per als vianants, «la qual cosa suposa espai guanyat per a la ciutadania, que podrà accedir al centre de la ciutat amb una xarxa de transports renovada i millorada».

DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Finalment, i davant una proposta de Vox «per a recordar a les víctimes de l’Holocaust», la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha defensat «el suport i reconeixement de l’Ajuntament cap a totes les víctimes i supervivents de l’holocaust», en una moció aprovada amb el suport de tots els grups polítics municipals, i l’abstenció de Vox.

Aquesta moció alternativa també plasma «el rebuig del Consistori cap a qualsevol mostra d’antisemitisme, islamofòbia, racisme, LGTBIfobia, discriminació cap a les persones amb diversitat funcional o per qualsevol mena de diversitat, origen, pensament o creença, així com del negacionisme dels terribles fets esdevinguts».

Luisa Notario, que ha qualificat la moció de Vox «de blanqueig», ha ratificat «la defensa dels Drets Humans i els valors democràtics i constitucionals, així com el rebuig a les manifestacions actuals de l’odi que nien en la nostra societat i en altres parts del món».

Concretament, el Grup Municipal Vox havia sol·licitat, en veu del seu regidor Vicente Montañez, «que l’Ajuntament recorde, amb motiu del Dia Europeu de la Memòria Històrica i el Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat, a totes les persones que van sofrir persecució en camps de concentració i extermini nazis, especialment a la comunitat jueva, als catòlics, dissidents polítics, persones d’ètnia gitana i homosexuals objecte de persecució i mort».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 20 =

bombers
bombers
Valencia activa