caixa popular

L'Ajuntament s'il·lumina en solidaritat amb els afectats pel TDAH

L'Ajuntament s'il·lumina en solidaritat amb els afectats pel TDAH
16/10/2017 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, il·luminarà demà dilluns la façana del consistori municipal en solidaritat amb els afectats pel Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), que durant aquests dies celebren la X Setmana Europea de Conscienciació sobre eixa malaltia. Segons els últims estudis, al voltant del 6,4 % dels xiquets i el 3 % dels adults pateixen aquest trastorn a la Comunitat Valenciana.

La ciutat de València s’uneix la iniciativa, impulsada per la Federació Valenciana d’Associacions de la Comunitat Valenciana de TDAH (FECOVADAH), i es converteix en la primera capital europea a il·luminar un edifici públic pel TDAH. D’aquesta manera es reflecteix el suport institucional de la ciutat en pro de la visibilitat i de la conscienciació d’aquest trastorn entre la ciutadania.

Amb motiu de la celebració de la X Setmana Europea de Conscienciació sobre el TDAH les diferents associacions han programat una sèrie d’activitats obertes a tots els ciutadans que es van iniciar el dia 13 d’octubre a les 18.00 h amb un col·loqui entre professionals en el saló d’actes del Complex Esportiu Cultural de la Petxina, amb el títol “L’impacte social del TDAH”. En eixe acte van intervenir la catedràtica de la Universitat de València, Ana Miranda Casas; el cap de Psiquiatria de l’hospital Doctor Peset de València, José Martínez Raga; el neuropediatre, Fernando Mulas Delgado; la psiquiatra infantil de l’hospital Arnau de Vilanova, Mila Fuentes Albero, i el neuropsicóleg i pedagog, Luís Abad Más.

A més, dins del marc del mateix esdeveniment, els dies 13, 14, i també hui 15 d’octubre, s’ha celebrat en el mateix recinte municipal de la Petxina el Campionat d’Espanya del Cub de Rubik.

Les activitats organitzades culminen demà dilluns amb la il·luminació de la façana de l’ajuntament de València. La FECOVADAH ha convidat tots els que vulguen unir-se a l’acte final, en el qual es donarà lectura del manifest que, com cada any, elabora ADHD Europe, dedicat en aquesta ocasió a les dones i xiquetes amb TDAH.

El TDAH és un trastorn del desenvolupament neurològic i neurobiològic amb una potent base de càrrega genètica. Segons les últimes informacions, al voltant del 6,4 % dels xiquets i el 3 % dels adults el pateixen a la Comunitat Valenciana. Però solament el 5 % dels xiquets i menys d’un 0,5 % dels adults valencians reben el tractament adequat.

“Des de l’Ajuntament de València volem insistir en la necessitat de conscienciar la població sobre aquest tipus de trastorns i la seua importància en el desenvolupament dels xiquets i xiquetes”, ha declarat Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + disset =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios