25n
25N
25N

L'Ajuntament de València homenatgea Miguel Hernández

L'Ajuntament de València homenatgea Miguel Hernández
28/03/2017 -

El Saló de Cristall de la casa consistorial ha sigut hui l’escenari d’un recital poètic amb el qual l’Ajuntament ha homenatjat Miguel Hernández, un valencià d’Oriola, que la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha recordat com “un home sensible, valent, compromés i bo, com el poeta del poble i la llibertat”.

Aquest homenatge, celebrat amb motiu del 75 aniversari de la mort del poeta valencià, ha sigut organitzat per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració del Gabinet de Normalització Lingüística i amb l’objectiu d’acostar l’obra i la figura de l’autor d’El rayo que no cesa i altres poemes “que van més enllà dels seus límits generacionals i encara hui són sentides com actuals”.

Com a exemple d’eixa obra, el rapsode Vicent Camps ha recitat poemes de l’esmentat llibre, d’El hombre que acecha i de Cancionero i romancero de ausencias. Amb aquestes lectures ha posat el colofó a un recital que ha començat amb la poesia d’altres poetes valencians que tenen i han tingut el poeta d’Oriola com a referent.

Així, Vicent Camps li ha donat veu a l’escriptor d’Algemesí Vicent Nàcher, qui, amb el seu text El poeta pastor trasllada al lector “fins on viu el raig que no cessa i que mai no mor”. El rapsode també s’ha fet ressò del sentiment del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, qui en el seu treball Epístola d’urgència a Miguel Hernández, parla de “com el poeta d’Oriola assumeix la veu d’un poble”.

Vicent Camps també ha evocat el dolor de l’escriptor de Sueca, Joan Fuster, qui amb el poema No tenir-te plora la pèrdua “del poeta dels pobres”, de l’autor d’una obra que, en paraules de la regidora Glòria Tello, “ha sigut valorada pels crítics i estimada pel públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =