L'Ajuntament ha realitzat més de 126.000 desinfeccions de contenidors de residus i més de 102.000 de papereres

El vicealcalde i delegat de Gestió de Sostenible de Residus, Sergi Campillo, ha destacat l'amplitud i freqüència del pla de neteja i desinfecció de l'Ajuntament

Guardar

0408 Motxilla desinfectant DM 17 Poble Nou
0408 Motxilla desinfectant DM 17 Poble Nou

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió Sostenible de Residus ha realitzat ja més de 126.000 desinfeccions de contenidors de residus, més de 102.000 de papereres i 260 de contenidors de vidre, a més del tractament especial d'altres recipients i l'aigualeig de carrers amb lleixiu diluït. El vicealcalde i delegat d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat hui les dimensions i recursos destinats a l'operatiu de neteja i desinfecció en tots els àmbits urbans.

«Cal tindre en compte que la ciutat disposa d’un parc total de contenidors de 16.194 unitats, per la qual cosa atés que ja s'han realitzat 126.814 desinfeccions es pot tindre idea de l'amplitud de la tasca que s'està duent a terme», ha assenyalat. Campillo ha informat els mitjans de comunicació en la roda de premsa conjunta amb l'alcalde, Joan Ribó, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, després de la reunió de la Comissió de Seguiment de la crisi per la pandèmia.

Les dades actualitzades a 6 d'abril de totes les desinfeccions realitzades a la ciutat i als pobles són: 126.814 contenidors de residus, 102.535 papereres i 2.230 contenidors de roba. A més, tot això s'ha complementat amb neteja en profunditat (interior i exterior amb camions i equips amb mànega) de més de 22.000 contenidors, més de 260 contenidors de vidre, i quasi 5.000 papereres. Així mateix s'ha incrementat freqüència dels sistemes d'aigualeig dels carrers, al qual s'ha afegit lleixiu (hipoclorit de sodi) diluïda en aigua (desinfectant recomanat en la llista del Ministeri de Sanitat). Campillo ha recordat que les autoritats sanitàries «no han establit una freqüència recomanada d'aigualeig dels carrers amb desinfecció. I per això volem cridar a la tranquil·litat: no fa falta fer l’aigualeig amb desinfectant cada dia als carrers perquè la gent està confinada a casa», ha explicat. El vicealcalde ha recordat que mentre sí que s'intensifica l'acció sobre els contenidors «perquè ací, encara que la gent té precaució, es pot arribar a tocar amb la mà sense voler, no hi ha contacte amb les calçades i voreres i no és necessari desinfectar amb aigualeig cada dia».

Totes aquestes labors de tractament se sumen a les que es duen a terme tant des de les regidories de Sanitat, que dirigeix Emiliano García, i de Protecció Ciutadana (que dirigeix Aarón Cano), amb la col·laboració de la unitat militar d'emergència (UME), en l'exterior dels espais d'alta concurrència, com a mercats o centre de salut, etcètera. I també els treballs que es realitzen des de la Regidoria de Gestió de Recursos, que dirigeix Luisa Notario, de desinfecció de les dependències municipals per a garantir la seguretat dels empleats i empleades públiques. «És a dir –ha conclòs el vicealcalde- que existeix un pla de neteja i desinfecció posat en marxa per l'Ajuntament de València que és molt important i amb una freqüència d'activitat molt alta que cal remarcar».

QUAN CONCLOGA L'ESTAT D'ALARMA

A preguntes dels mitjans de comunicació, el vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que, a la conclusió de l'Estat d'Alarma, l'actuació de l'Ajuntament serà sempre «seguir les directrius i els criteris que indiquen les autoritats competents i les instàncies sanitàries, Ministeri i Conselleria». «Cal considerar que per al contingent especial de desinfecció s'ha retirat personal d'agranat de carrers, un quart del total, que ha passat a realitzar labors de desinfecció amb motxilla i equipament especial sobre el mobiliari urbà, especialment contenidors, atés que la menor afluència de persones pels carrers ha reduït les necessitats d'agranat». «Quan recuperem activitat caldrà recuperar les freqüències i reajustar l'assignació dels recursos, però sempre en funció del que establisquen i assenyalen les autoritats sanitàries», ha manifestat.

Campillo ha avançat que la desinfecció d'elements urbans «continuarà amb una freqüència raonable, així com l'ús de desinfectants en l'aigualeig», i ha recordat que tots els contractes extraordinaris que s'han efectuat emparats pel Decret de l'estat d'alarma quedaran sense efecte quan aquest concloga.

Arxivat a:

Destacats