L'Ajuntament guardona a 'Les Dones de la Festa'

L'Ajuntament guardona a 'Les Dones de la Festa'
07/03/2019 -

Hui s’ha realitzat el lliurament dels diplomes a les dones guardonades en l’acte «Reconeixement a les Dones de la Festa» pel seu treball en favor de la cultura festiva de la ciutat, dins de les activitats del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. En aquest acte ha participat l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano. Així mateix, també han assistit les Falleres Majors de València 2019 i les seues Corts d’Honor. Per commemorar aquest dia, hui i demà s’encendran les llums de l’Ajuntament i de la Porta del Mar de morat a les 19.14 hores.

La primera dona guardonada ha sigut Elisa Peris Roca, que ha dedicat tota la seua vida a l’orfebreria, seguint amb l’ofici familiar, i en 2005 es va posar al cap del taller, introduint novetats de les noves tecnologies. D’altra banda, ha sigut reconeguda Maria Navarro Molina, que des de 1950 treballa en el taller faller de Carrosses Sánchez SL. Així mateix, s’ha premiat a Mª Carmen Rodríguez Fernández, vicepresidenta de Junta Central Fallera i actualment treballadora en l’àrea de Protocol de l’Ajuntament. També ha sigut guardonada la directora de diverses bandes de música, Patricia Rosaleñ Serrador, que ha dedicat la seua vida a la docència en aquesta àrea i compagina el treball social amb la música, ja que ha creat una formació musical especialment adreçada a persones amb alzhèimer i diverses funcionalment, entre altres.

L’alcalde ha destacat que «és el quart any que se celebra aquest acte perquè pretenem ressaltar la participació decisiva de la dona en les Falles, que no ha estat sempre visualitzada i és necessari realitzar aquesta labor i que, en el marc del 8 de març, els sostres de cristall que puguen haver-hi en el món de les Falles se superen definitivament i la dona estiga en igualtat amb la resta de companys». «Crec que és molt important i que s’emmarca dins de tota la lluita per a aconseguir la igualtat real de la dona en tota la societat, i les Falles són una part important d’aquesta», ha afegit.

Lozano ha explicat que «aquests premis són una manera de fer valdre el treball que realitzen moltes dones perquè la gran festa d’aquesta ciutat estiga abanderada per la igualtat de gènere». D’altra banda, Fuset ha assenyalat que «és el quart any que es realitza aquest acte per a reconéixer totes eixes dones que al llarg de la història no han tingut visibilitat», i s’ha dirigit a les guardonades per a dir-los que «representen als milers de dones que també mereixen aquest premi».

I PREMIS FUNDACIÓ POLICIA LOCAL PER A FALLES

D’altra banda, aquest matí la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha rebut les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor en el tradicional acte celebrat en la central de la Policia Local. Durant la cerimònia, la regidora ha anunciat la creació dels I Premis Fundació Policia Local de València per a les Falles i una aplicació (app) específica que es posarà en servei durant aquestes festes.

Tal com ha explicat Menguzzato, els I Premis Fundació Policia Local de València per a les Falles tindran una dotació de 1.000 euros, «i estaran destinats a reconéixer la Falla que millor retrate el paper dels cossos de Protecció (Policia Local, Bombers i Protecció Civil), que són fonamentals per al desenvolupament d’aquestes festes», ha subratllat.

Quant a la nova app de la Policia Local, oferirà informació sobre qüestions d’interés sobre les Falles relacionades amb el trànsit rodat, consells de convivència, actuació en casos d’emergència… i està adaptada per a persones amb discapacitat auditiva.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + set =

Festes Torrent 2019