25n
25N
25N

L'Ajuntament forma els seus empleats en matèria d'estalvi i eficiència energètica

És una de les 125 mesures contemplades en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible, estratègia recentment aprovada que perseguix la transició energètica de la nostra ciutat

L'Ajuntament forma els seus empleats en matèria d'estalvi i eficiència energètica
05/01/2020 -

La Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica ha promogut amb la cooperativa valenciana AeioLuz el projecte València Brilla, mitjançant el qual s’ha format, sensibilitzat i conscienciat al personal del consistori en matèria d’eficiència energètica.

El projecte València Brilla, que s’emmarca en el pacte de les alcaldies per al clima i l’energia a la província de València, té tres objectius principals: la conscienciació i sensibilització del personal davant els nous reptes que es deriven del canvi climàtic; la formació en eficiència energètica; i l’assessorament per a optimitzar el subministrament elèctric a través de canvis administratius com saber quin és el preu del kW/kWh, l’ajust de la potència o el canvi de tarifa.

“L’Ajuntament de València ha dut a terme este projecte davant la urgència de prendre mesures que ajuden a la descarbonització de la nostra ciutat”, ha manifestat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón. “La ciutadania ha de disposar d’eines que afavorisquen la sostenibilitat i uns hàbits de consum que reduïsquen la nostra petjada ecològica” ha afegit. Tal com ha subratllat Ramón, l’objectiu del projecte, que ha inclòs sessions formatives i d’assessorament energètic, ha sigut conscienciar i sensibilitzar al personal de l’Ajuntament davant els nous reptes que planteja el canvi climàtic.

Per la seua banda, el coordinador del projecte València Brilla en AeioLuz, José Cerdán, ha destacat “la importància de que els treballadors i treballadores municipals incorporen pautes per a un consum correcte de l’energia en les seues tasques diàries mitjançant sessions informatives i formatives”.

De fet, els tècnics municipals han millorat el sistema per a realitzar inspeccions als equipaments amb l’objectiu de proposar mesures bàsiques per a l’estalvi energètic i, d’altra banda, d’aplicar criteris d’estalvi i eficiència en els seus llocs de treball.

El projecte València Brilla ha inclòs set sessions formatives en les quals han participat 173 empleats municipals. A més, s’han dut a terme 104 assessories i altres sis a través de l’Oficina Verda.

La cooperativa valenciana AeioLuz és especialista en la bona gestió de l’energia i treballa amb famílies, empreses, organitzacions i amb més de 20 ajuntaments de la Comunitat Valenciana en tasques de millora de l’impacte positiu en l’entorn i de col·laboració com a catalitzador cap a un nou model energètic més just i sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 7 =