25n
25N
25N

L'Ajuntament exonera a la ciutadania del pagament de l'ORA en la via pública

La Junta de Govern ha adoptat aquesta mesura per a reforçar la seguretat de les persones usuàries de l’ORA i del personal encarregat del compliment del pagament

L'Ajuntament exonera a la ciutadania del pagament de l'ORA en la via pública
16/03/2020 -

L’Ajuntament de València ha suprimit el pagament de l’ORA amb la finalitat d’evitar que les persones usuàries d’aquest servici municipal, utilitzat per a regular l’estacionament en la via pública, hagen d’abonar per aparcar el seu vehicle en les zones delimitades, i així mateix eviten eixir al carrer per a actualitzar el permís. Aquesta mesura, adoptada hui en la Junta de Govern, per a adaptar el Reial Decret pel qual s’ha declarat l’estat d’alarma a la gestió municipal, «també beneficiarà al personal que treballa pel carrer per a garantir el compliment del pagament de l’ORA, ja que aquesta labor sancionadora no és necessària».

El regidor delegat de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha explicat que, després de converses amb l’alcalde Joan Ribó i després d’analitzar les condicions legals per a la supressió del pagament de l’ORA, «aquesta és la mesura més efectiva i de sentit comú per a poder donar seguretat a la ciutadania en aquests moments d’emergència pel COVID-19».

«Conseqüentment, ningú s’ha de preocupar si el seu vehicle es troba aparcat en la zona blava o taronja, ni tenir inquietud per retirar-lo del lloc», ha aclarit, després de realitzar «un especial agraïment a tots els serveis municipals que desenvolupen una labor compromesa amb la ciutadania, i en aquest cas especialment als tècnics de Mobilitat Sostenible que han fet possible l’adopció d’aquesta resolució, que cal recordar que té un cost per a les arques públiques, que per descomptat assumim per a facilitar la vida de la gent».

El regidor ha anunciat altres mesures adoptades per a garantir la prestació del Servei del Centre de Gestió de Trànsit en les millors condicions. Així, «amb la vista posada en la prevenció del possible contagi, s’ha previst que els torns de personal en el CGT siguen al 50%, tant en l’equip d’operació, com del d’Enginyeria, per tractar-se d’una infraestructura considerada bàsica».

Així mateix, s’ha procedit a la comprovació d’operativitat de la Sala de Crisi al 100% per a tenir un espai alternatiu per a la gestió dels Sistemes de Trànsit, en cas que fos necessari.

Per la seua part, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha donat compte hui d’aquest acord municipal en explicar que el govern local «treballa intensament per a adaptar els servicis a l’estat d’alarma». Respecte a la supressió del pagament de l’ORA ha indicat, «el Reial decret és molt clar i ens dirigeix a evitar moviments fora dels nostres domicilis, de manera que suspendre aquest servei és necessari per a complir amb aquestes directrius», ha reiterat. Així mateix, ha afegit, “mantenir a les persones treballadores al carrer per a sancionar no tenia cap sentit”.

La vicealcaldessa ha destacat que amb aquesta mesura «es reforça la seguretat de les tant de les persones usuàries com de les treballadores, en la línia amb les mesures dictades pel govern estatal».

L’edil també ha ressaltat que amb la bonificació de l’ORA «facilitem que les persones usuàries en zones com a hospitals no hagen de pagar per aquest concepte», i ha valorat que les persones treballadores «no hauran de sortir al carrer amb què reduïm la presència de persones en la via pública».

EL SERVICI DE VALENBISI DESACTIVAT

Atesa la sol·licitud de conducta a desactivar el servici de lloguer de bicicletes públiques de Valenbisi, realitzada per la Prefectura del Cos de la Policia Local de València en atenció a les mesures cautelars que es poden establir amb motiu de l’estat alerta, des d’aquest matí s’ha fet efectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − sis =