L'Ajuntament estrena el curtmetratge 'Renaixem' amb què valora l'horta i el treball de llauradors i llauradores

Guardar

Ajuntament de València
Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i amb el suport de Las Naves, estrena aquest divendres un curtmetratge per valorar l'horta i les persones que la treballen, llauradors i llauradores que cobren un protagonisme especial en l'actual conjuntura sanitària.

"Amb aquest treball volem reconéixer un treball fonamental que es continua fent també ara durant aquesta crisi sanitària, econòmica i social que estem patint. Potenciem un vincle que al llarg de la història ha establit València amb la seua horta, els productes de proximitat i l'alimentació més saludable", ha destacat el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, per a qui la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible ha permés a València "estretir encara més eixe vincle" i "l'ha situada com a referent continuat en la matèria". En aquest sentit, ha ressaltat que "València ha entrat amb força en un mapa de valors i hàbits saludables gràcies en bona part a la seua horta periurbana, un gran tresor que ara té un valor encara major en el context actual de crisi en què l'esforç de les nostres llauradores i els nostres llauradors és fonamental per garantir l'abastiment de productes tan necessaris com saludables".

El treball audiovisual, amb el títol 'Renaixem', l'han dirigit David Segarra i Pepe Ábalos, ha comptat amb la banda sonora original d'Efrén López i amb el suport de Las Naves. El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha assenyalat que "el futur de la innovació a Europa va cap a una ciutat saludable, sostenible i compartida. I eixe futur passa per l'horta i els mercats municipals que tenen un paper fonamental. Des de Las Naves treballem cap a l'enfortiment de la governança agroalimentària de la ciutat de València com a innovació social en la coproducció de polítiques públiques alimentàries. És vital el treball que realitzen els mercats municipals, les tendes xicotetes de distribució i Mercavalència, com a centre de distribució i abastiment, i això queda reflectit al documental".

Mostra d'això és que fins al moment, el centre d'innovació Las Naves ha posat en marxa iniciatives en l'àrea de l'agroalimentació com, per exemple, el mapa d'obesitat infantil de València, l'estudi de "com s'alimenta València" o el suport al procés de menjadors escolars sostenibles.

Arxivat a:

Destacats