25n
25N
25N

L'Ajuntament lliura els diplomes Europass

L'Ajuntament lliura els diplomes Europass
11/02/2020 -

L’Hemicicle Municipal de l’Ajuntament ha acollit hui a onze alumnes valencians que han participat en un programa Erasmus que els ha permés adquirir competències laborals a la Unió Europea en el sector del turisme esportiu. En lliurar-los els diplomes «Europass», document que garanteix el currículum europeu d’aquests i aquestes estudiants, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que amb aquest guardó «els joves valencians podran afrontar nous reptes del mercat laboral aportant, a un motor clau de l’economia valenciana, innovació i diversificació, des de la sostenibilitat, el contacte amb la natura i el coneixement de la biodiversitat».

L’alcalde de València ha agraït el treball de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Marítim, del de Conselleria, i del Patronat Joventut Obrera Col·legi Sagrada Família, centres impulsors de les pràctiques que han desenvolupat aquests i aquestes joves (d’edats compreses entre 16 i 19 anys) en Malta i Irlanda. «És un motiu d’orgull rebre alumnes de diferents centres educatius valencians i compartir amb tots i totes vosaltres aquest acte de lliurament de diplomes que reconeix la vostra participació en el programa YED (Young Employment Door), un projecte que vol obrir la porta a l’ocupació juvenil facilitant la mobilitat d’estudiants de formació professional en l’entorn de la Unió Europea», ha aclarit.

Joan Ribó ha celebrat que aquesta experiència formativa, en conducció d’activitats físiques esportives en el medi natural, «hi ha permet als i a les joves l’adquisició de noves competències i coneixements que, de ben segur, seran de profit per a afrontar els reptes del mercat laboral».

«Però, a més, és una experiència vital, perquè heu viatjat per Irlanda del Nord o Malta, i heu pogut conéixer i conviure amb altres realitats socials. I aquest és un dels avantatges de pertànyer a aquesta associació política i econòmica supranacional que és la Unió Europea», ha afegit per concloure «que Europa pertany als i a les jóvens», i assegurar que «cal aprofitar aquestes oportunitats que, més enllà de l’àmbit laboral, són una font d’aprenentatge i d’intercanvi de vivències que enriquiran el desenvolupament social, cultural i econòmic de ciutats com València».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 5 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19