25n
25N
25N

L'Ajuntament duplica la seua aportació al conveni Casa Caridad amb 900.000 euros

L'Ajuntament duplica la seua aportació al conveni Casa Caridad amb 900.000 euros
09/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat hui les instal·lacions de l’Associació Valenciana de Caridad, entitat amb la qual l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració per a l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social. València aporta a l’ONG un total de 900.000 euros anuals per a aquesta labor.

Acompanyat de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, i del president de l’Associació, Luis Miralles, l’alcalde ha visitat les instal·lacions i la labor que es duu a terme dirigida a cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar i amb situació greu d’exclusió social.

Tal com ha recordat el primer edil, «prop d’una tercera part de la gent que viu a la nostra ciutat està en el llindar de la pobresa, com es veu en aquestes cues». «Nosaltres, des del Govern municipal estem intentant arreglar les coses, però mentrestant, la gent ha de menjar i ha de descansar cada dia. I per això és imprescindible la col·laboració i el treball conjunt de l’Ajuntament amb el suport d’entitats que ho fan molt bé, com a Casa Caridad». L’alcalde ha agraït «els centenars de milers de menjars que han donat a la gent, i volem reconéixer aquesta aportació».

Per part seua, Luis Miralles, president de l’Associació Valenciana de Caridad, ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament, «que fa possible que hui, per exemple, podem donar menjar a 350 persones, o que puguem atendre persones majors, famílies i xiquets». Miralles ha manifestat que qualsevol projecte que impulse aquesta entitat «anirà sempre de la mà de l’Ajuntament».

La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, s’ha congratulat per la renovació del conveni anterior, que tenia una quantia de 450.000 euros, «que en aquest cas dupliquem, sobretot perquè pensem que el projecte d’intervenció que fa Casa Caritat quadra perfectament amb el projecte del Govern de la Nau respecte a les persones en situació de màxima exclusió i que viuen al carrer, perquè es fonamenta en una intervenció global d’assistència i orientació». Tal com ha explicat la regidora, «es tracta de col·laborar en un projecte comú de dignificació de les persones i de la voluntat a mitjà o llarg termini de tornar a la normalitat eixes persones que són víctimes d’una situació que ells majoritàriament no han generat».

L’objecte del conveni és articular l’actuació conjunta entre l’Ajuntament de València i l’Associació Valenciana de Caritat, per a desenvolupar un programa d’atenció social integral a persones sense llar amb la finalitat de promoure la seua inserció en la societat. Per a això, l’Ajuntament posa a la disposició del citat programa recursos propis del Servici de Benestar Social i Integració (personal i recursos adscrits, particularment el Centre d’Atenció a Persones Sense Sostre, CAST, i el seu programa de treball de carrer que realitza l’equip tècnic d’aquest centre. A més, l’Ajuntament realitza una aportació econòmica de 900.000 euros anuals. Amb aquest programa es busca cobrir les necessitats bàsiques de les persones i oferir un pla d’inserció individual o familiar per a les persones acollides, els qui poden acceptar prendre’n part, lliurement i voluntàriament, en les diferents etapes previstes.

Per la seua banda, Casa Caridad aporta al conveni la cobertura de necessitats bàsiques de les persones beneficiàries: Alberg Petxina i Multicentre de Benicalap, que disposen d’un total de 80 places entre tots dos. A més, les persones ateses poden participar en el Programa d’higiene, Taller d’Ocupació, Taller d’Habitatge, Programa de Salut i Esport i Taller d’Informàtica.

PREVISIONS DAVANT L’ONA DE FRED

De cara a la baixada de temperatures s’anuncien per als pròxims dies, la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, ha explicat que, com cada any, tots els recursos estan preparats per a fer front a les necessitats. «A més dels mitjans ordinaris que puga oferir Casa Caridad i les altres entitats col·laboradores, des de l’Ajuntament tenim a punt els centres d’acollida i, a més, tenim prevista una partida pressupostària per a pagar pensions o allotjament de persones o famílies que ho necessitaren, així com reservats altres espais de manera excepcional». «Molt abans que obrir estacions de metro per a donar resposta a aquestes necessitats, tenim altres alternatives, perquè la solució del metro comporta una falta d’intimitat i de dignitat òbvies». La regidora ha afirmat que l’any passat, en moments de gran fred, no es van arribar a cobrir totes les places extraordinàries (les ordinàries van ser ocupades al 110%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 15 =

CCCC
torrent