25n
25N
25N

L'Ajuntament se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona

L'Ajuntament se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona
08/03/2017 -

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona s’ha celebrat una concentració davant de l’Ajuntament a la qual s’han sumat diversos regidors, entre els quals estava la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, qui ha declarat que “diem ben alt i ben clar totes les dones del món que volem ser ciutadanes de primera”. Prèviament, en un altre acte, l’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que “és un dia important per a reivindicar la igualtat real, ja que encara que queda molt per fer quant a violència de gènere, a l’accés de les dones al treball o a la corresponsabilitat en l’àmbit domèstic i familiar”.

Durant la concentració s’ha llegit un manifest que ha recordat que el dia de hui té un caràcter reivindicatiu, i que ens trobem davant un moviment internacional que lluita perquè s’adopten mesurades d’igualtat a tots els nivells: treball, formació i sensibilització educativa perquè siguen efectius els canvis necessaris. “La força està en la nostra unió” ha reclamat el manifest. A més, “Ni una més” ha sigut la demanda unànime en defensa de les dones més vulnerables, les que pateixen diferents tipus de violència.

Joan Ribó, com a docent que va treballar també en un institut, ha posat l’accent en la importància de l’educació en els més joves: “em preocupa molt l’avanç de determinades actituds en l’adolescència com el control de mòbils; jo ho he vist personalment, i és una situació que ha de corregir-se. És important avançar en la formació sentimental dels xics i les xiques, sobre comportaments de subordinació que estan apareixent i que hem d’eradicar. Hem de treballar en la formació”.

Si bé cal “reivindicar que encara que hem avançat molt, i açò cal celebrar-ho”, ha explicat la regidora Isabel Lozano, “la igualtat real encara no existeix, no és efectiva en molts àmbits com el laboral, seguretat, violència de gènere, llibertat per a decidir sobre el mateix cos, etc., on queda per avançar, i per tant, diem ben alt i ben clar les dones de tot el món que açò s’ha d’acabar ja, perquè volem ser ciutadanes de primera”.

Finalment, Isabel Lozano ha tingut unes paraules de record per a les dones de l’Associació Ve-laluz que han mantingut durant un mes una vaga de fam per a reivindicar un compromís de tots els polítics contra la violència masclista. “Des de l’Ajuntament de València les felicitem per la fi de la vaga de fam perquè sembla que s’ha arribat a un acord amb el Govern i esperem que es complisquen els 25 punts promesos. Estarem atentes des del moviment feminista per a exigir que la lluita contra la violència de gènere siga una lluita real, un compromís real polític que es traduïsca en pressupost i en polítiques concretes”.

La concentració realitzada hui, a la que ahir ja va convidar a participar la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha transcorregut entre les 12 del migdia i les 12.30 h, seguint una convocatòria internacional. D’aquesta manera, l’Ajuntament de València ha volgut que qualsevol treballador i treballadora del consistori poguera unir-se per a reivindicar una igualtat real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − sis =

museo prehistoria