25n
25N
25N

L’Ajuntament de València ha repartit ja prop de 13.000 kits de reciclatge

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat l’esforç que fan els veïns i veïnes de València pel reciclatge

L’Ajuntament de València ha repartit ja prop de 13.000 kits de reciclatge
07/12/2019 -

La implantació del contenidor marró de matèria orgànica arribarà a 13 barris més de València abans d’acabar l’any, donant cobertura a quasi el 70 per cent de la població. Al mateix temps, s’està procedint a una reordenació dels contenidors per illes per facilitar el reciclatge. El repartiment dels kits de reciclatge forma part de la campanya informativa i didàctica que està desenvolupant-se sota el lema “València Recicla”.

L’Ajuntament de València ha repartit fins ara prop de 13.000 kits de reciclatge entre el veïnat. Forma part de la campanya informativa i divulgativa que s’ha posat en marxa des del consistori amb motiu de la nova fase d’implantació de la recollida selectiva de residus orgànics a la ciutat. Una implantació del contenidor marró que s’està fent de manera progressiva i que a finals d’any donarà cobertura a pràcticament a 7 de cada 10 valencians i valencianes. Serà durant 2020 quan es completarà tot el mapa de barris i pobles de València. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que l’objectiu del govern municipal és “reduir el nombre de contenidors de color gris, on s’acumulen els residus que no són reciclables, i al mateix temps incrementar les campanyes de civisme”.

Durant este últim trimestre de l’any, l’Ajuntament està ampliant el servici de recollida selectiva de residus orgànics (restes de menjar o de jardí) amb la instal·lació de 655 nous contenidors marrons en 13 barris, en concret, al Botànic, la Petxina, l’Hort de Senabre, la Creu Coberta, l’Amistat, Ciutat Jardí, Albors, l’Illa Perduda, Aiora, Camí Fondo, la Creu del Grau, Penya-roja, i Cabanyal-Canyamelar.

Esta nova fase està acompanyada per la campanya “València Recicla” dins la qual s’han enviat 85.000 cartes a comerços i bústies de vivendes particulars. Al mateix temps, s’han activat equips d’educació ambiental que estan apropant-se als diferents barris per tal d’explicar, a l’igual que fa la carta, el tipus de residus que s’han de dipositar en el contenidor marró, així com els avantatges mediambientals, socials i econòmics del nou model de recollida selectiva. A més de la informació, els veïns i veïnes estan rebent un kit complet d’eines per facilitar el reciclatge que consisteix en un poal de deu litres marró per a la separació dels residus orgànics a la cuina, un rotllo de bosses compostables per a poals d’orgànica, embuts per a reciclar l’oli, compost fet amb matèria orgànica reciclada, així com les diferents bosses verda, groga i blava per a reciclar la resta de residus.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat l’esforç que fan els veïns i veïnes de València que té el seu reflex en l’increment de més d’un 3.000 per cent del reciclatge de residus orgànics. Segons Campillo, “hem d’intentar primer reduir els residus que generem, després reutilitzar el que pugam i després tot el que siga reciclable ha d’anar al seu contenidor per poder reciclar-ho i retornar-ho al sistema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − un =