25n
25N
25N

L’Ajuntament de València rep autorització per a traslladar la rèplica de la Senyera per a la seua restauració

L’Ajuntament de València rep autorització per a traslladar la rèplica de la Senyera per a la seua restauració
31/01/2020 -

L’Ajuntament de València ja ha rebut l’autorització de la Generalitat Valenciana per a traslladar la rèplica de la Senyera que s’exposa en el museu històric fins a les instal·lacions de l’IVACOR (Institut Valencià de Conservació i Recuperació de Béns Culturals), per a poder procedir a la restauració de l’emblema de tots els valencians i valencianes, que cada 9 d’octubre desfila pels carrers de València.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que «els problemes que acumula esta Senyera vénen de lluny, ja que va ser confeccionada el 1930 i acumula cert desgast, una situació que ha fet que ens posem mans a l’obra perquè isca a la processó cívica el més prompte possible ja restaurada».

La rèplica de la Senyera necessita arranjaments, sobretot, en els defectes que té en la seua empunyadura. Glòria Tello recorda que «esta rèplica -com la Senyera original- són Béns d’Interés Cultural, de manera que necessitàvem l’autorització de la Generalitat per poder treballar amb elles. Ara que ja el tenim encetem este important procés de restauració i garantim que la pròxima processó cívica la Senyera desfilarà ja restaurada».

El primer pas es produirà dimarts, quan els tècnics d’una empresa especialitzada en el transport d’obres d’art acudiran a l’Ajuntament de València per a prendre mesures de la Senyera i, així, poder preparar a mesura una caixa de transport amb protecció interior que «permetrà, quan estiga confeccionada, el trasllat a l’IVACOR de manera totalment segura, ja que s’assegurarà que la Senyera estiga ben immobilitzada en tot el trajecte, com una obra d’art del màxim nivell».

A més, la regidora Tello ha recordat que «treballem en dos vies: d’una banda, esta restauració de la rèplica que està exposada en el museu històric i alhora, en la confecció d’una nova rèplica de l’original, la del segle XVI, a través d’un conveni amb Silknow» .

Glòria Tello ha dit que «des de l’Ajuntament de València posem en valor els nostres emblemes i treballem per mantindre’ls en les millors condicions possibles, la Senyera és de tots i totes i hem de garantir que estiga perfecta».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + nou =

bombers
CCCC
Valencia activa