25n
25N
25N

L’Ajuntament de València publica l'anuari estadístic de la ciutat

L’Ajuntament de València publica l'anuari estadístic de la ciutat
08/12/2020 -

L’Oficina Municipal d’Estadística ha publicat l’Anuari Estadístic de la Ciutat de València corresponent a l’any en curs, 2020, amb la novetat que s’edita, per primera vegada, en format de targeta de memòria USB. A més, i com és habitual, tota la informació està també disponible per a la ciutadania en la web municipal.

En l’edició de l’Anuari Estadístic de 2020, la que fa el número 36 d’aquesta publicació municipal, s’inclouen 748 taules de dades, complementades amb 220 gràfics i 65 mapes en els quals es reflecteix gràficament tota la informació recollida. La memòria USB publicada conté, a més de l’última actualització de l’Anuari, diferents publicacions de l’Oficina d’Estadística Municipal. Tal com ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, «per al Govern municipal i el conjunt de la ciutat és important disposar d’informació veraç i comparable per a l’anàlisi i el diagnòstic urbà, per al disseny de noves polítiques o per a l’avaluació de les polítiques implementades».

Amb aquesta 36 edició de l’Anuari, la ciutat disposa ja de sèries estadístiques de més de tres dècades referides a un ampli nombre d’indicadors demogràfics i socioeconòmics. El conjunt de la producció està disponible al portal web www.valencia.es/estadistica per a una difusió major al conjunt de la producció estadística local. Ribó ha animat la ciutadania «a consultar-lo i fer-nos arribar tots els suggeriments necessaris per a millorar-lo».

La informació recollida s’articula en 16 capítols temàtics: Característiques físiques, Demografia, Trànsit i transports, Edificis i habitatges, Salut pública, Activitat econòmica, Treball, Consum i preus, Educació, Consultes electorals, Recursos municipals, Medi ambient, Cultura, Esports, Justícia i Benestar i participació social. L’alcalde de València ha subratllat que «generar informació de qualitat i oferir-la al conjunt d’agents socials, investigadors i ciutadania en general té un gran valor des del punt de vista econòmic. A més, la promoció econòmica és un objectiu que com a Administració Pública assumim i que prenem en consideració de forma molt especial en aquest moment de crisi produïda per la covid-19».

Per la seua banda, el regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana, ha subratllat la seua voluntat que «tota la informació estadística que s’ofereix en aquest exemplar puga servir d’impuls a tots els agents de la nostra ciutat perquè puguen rendibilitzar-la en els seus projectes».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =