25n
25N
25N

L'Ajuntament de València presenta quatre projectes de sostenibilitat urbana per a rebre ajudes dels fons europeus FEDER

La Junta de Govern Local ha aprovat també l’habilitació d’una unitat policial específica d’atenció a dones víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament de València presenta quatre projectes de sostenibilitat urbana per a rebre  ajudes dels fons europeus FEDER
10/01/2020 -

L’Ajuntament presentarà quatre projectes al Programa d’Ajudes a Projectes Singulars d’Entitats Locals que afavorixen el pas a una Economia baixa en Carboni, dins dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, que contemplen un finançament del 50%. Els projectes plantejats són la reordenació urbanística de la plaça de la Reina; la regeneració i conversió en zona de vianants de l’àmbit plaça Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i Església Sants Joans; i els carrils bici del passeig de l’Albereda, i de les avingudes General Avilés-Corts Valencianes. Els portaveus de l’executiu local, Sandra Gómez, i Sergi Campillo, han informat d’estos i altres assumptes aprovats en la Junta de Govern Local.

Campillo ha donat a conéixer els pressupostos dels projectes plantejats: 295.000 euros, el carril bici del passeig de l’Albereda; 336.000 €, el carril bici de General Avilés-Corts Valencianes; 11,7 milions €, el projecte de reordenació de la plaça de la Reina; i 8,5 milions del projecte per la regeneració i conversió en zona de vianants de la plaça Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i església dels Sants Joans.

La proposta de sol·licitar subvencions s’emmarca en l’estratègia de l’equip de govern d’“integrar la ciutat en les iniciatives europees que són susceptibles de ser beneficioses per a València”, ha assenyalat el vicealcalde, Sergi Campillo. Per això, ha posat en valor el paper de l’oficina de coordinació de projectes europeus per a accedir a ajudes com estes, orientades a afavorir una transició ecològica de les ciutats”. Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha remarcat que estos projectes perseguixen “ajudar a fer de València una ciutat que combata el canvi climàtic, perquè són iniciatives dirigides a afavorir un baix consum de carboni”. Per exemple, l’actuació a l’entorn de la Llotja suposaria “la reducció del 30% del trànsit rodat en esta zona del barri antic”. Les sol·licituds es presenten a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica.

CENTRE DE JOVENTUT AL CABANYAL I XEC ESCOLAR

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat la cessió els locals situats als carrers Escalante núm.192 i José Benlliure núm.157 (situats un al costat de l’altre) per al la adequació d’un nou Centre de Juventut al barri Cabanyal-Canyamelar, un projecte que “està en la línia de l’aposta per la rehabilitació i regeneració del Cabanyal”, ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez.

Gómez també ha anunciat l’ampliació del pressupost previst per al Xec Escolar, una de les eines “que ajuden a avançar en la universalització de l’educació de 0 a 3 anys”. “Ens vam comprometre a augmentar el pressupost, i per això, hem acordat en la Junta de Govern Local ampliar a 28 famílies més”, ha explicat.

UNITAT POLICIAL ESPECÍFICA PER A DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA

Així mateix, la Junta de Govern Local ha aprovat adscriure a la Policia Local una parcel·la municipal situada al carrer Brasil 58, del barri Nou Moles i que consta de 800 metres, per a l’habilitació d’una nova comissaria del grup GAMA (Grup d’Atenció a Víctimes de la Violéncia de Gènere). En paraules de Gómez, la iniciativa “suposa un pas decisiu perquè València siga la primera ciutat d’Espanya que comptarà amb una unitat específica de protecció de dones víctimes de violència de gènere, que centralitzarà tot el treball que duu a terme el Grup GAMA, i que serà un lloc de referència per a totes les dones protegides per la Policia Local per a oferir una millor atenció, més personalitzada, que genere un entorn de seguretat i confiança”, ha afegit.

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat també la resolució de subvencions pendents, com 1.100.000 € per a 138 entitats sense ànim de lucre de foment de l’esport base; o les ajudes per a la promoció del turisme de compres a Ciutat Vella i Pla del Remei a comerços amb un valor cadastral fins a 360.000 euros, que beneficiarà a un total de 28 comerços.

PRESTACIONS DE SERVICIS SOCIALS I NOVA BORSA TREBALL

La Junta de Govern Local ha aprovat també la primera Ordenança de Prestacions Econòmiques Individualitzes en matèria de servicis socials. L’Ajuntament destinarà més de 5 milions € en ajudes de benestar social i per a persones majors. Així mateix, la Junta ha aprovat també una nova borsa de treball de tècnics mitjans de Benestar Socials per a reforçar els servicis socials municipals, “amb el que es donarà suport a la tramitació d’ajudes a persones dependents o la Renda Valenciana d’Inclusió, entre altres”, ha explicat Sergi Campillo, qui ha destacat que des de 2015, l’Ajuntament ha creat 33 borses de treball, més que en els últims 12 anys de l’anterior govern.

En esta línia, ha continuat el vicealcalde Campillo, la Junta ha aprovat el requeriment previ a l’aprovació del contracte de suport integral amb famílies integrants del cens d’habitatge precari i aquelles altres que presenten situació de vulnerabilitat i siguen derivades al programa des dels centres municipals de servicis socials.

COORDINACIÓ GENERAL D’ESTRATÈGIES URBANES

Finalment, Campillo i Gómez han anunciat la creació de la Coordinació General d’Estratègies Urbanes i Agenda Sostenible de la Ciutat, encapçalada per l’ex regidor Jordi Peris, al qual acompanyarà l’assessor municipal Borja Sanjuán. L’objectiu, han explicat, “és elaborar un nou pla estratègic basat en l’Agenda 2030 de l’ONU, els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i l’Agenda Local Urbana: és a dir, incorporar les nombroses estratègies europees i internacionals que es concreten a nivell municipal i de ciutat”.

“Des de l’equip de govern hem valorat la importància de crear un nucli de definició d’eixa estratègia urbana que necessita València perquè estem en un moment molt interessant d’emergència climàtica”, ha manifestat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo. Per part seua, la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, ha assenyalat la “importància que des del Govern tinguem en els objectius prioritaris per a esta legislatura el desenvolupament de l’Agenda Urbana i el Pla Estratègic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

mercat medieval ontinyent