25n
25N
25N

L’Ajuntament de València posa en marxa l’elaboració del pla verd i de la biodiversitat de València

Sergi Campillo avança que es treballarà amb un equip extern que done suport al Consistori en la redacció d’aquest pla i s’obrirà un procés de participació ciutadana

L’Ajuntament de València posa en marxa l’elaboració del pla verd i de la biodiversitat de València
10/03/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’ha reunit amb la Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, i amb el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. La trobada ha servit per a conéixer el Pla Verd que aquesta ciutat té des del 2015 i el seu diagnòstic després de 5 anys.

Campillo ha explicat que amb reunions com la de hui «tractem d’aprendre com està funcionant l’experiència en altres ciutats que ja disposen d’un pla global d’infraestructura verda». L’Ajuntament de València ja ha creat la comissió tècnica per tal de coordinar tot aquest procés que requerirà, segons ha dit, «de la contractació d’un equip extern que ens ajude en la redacció del pla per a València».

Un Pla Verd i de la Biodiversitat que comença a projectar-se enguany amb l’horitzó posat en les pròximes dècades i amb la base dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Estratègia Urbana de València, que es va presentar recentment. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha destacat que «no consistirà només a fer parcs, que també, sinó d’entendre globalment la ciutat com un espai potencialment saludable resilient al context mundial d’emergència climàtica». Segons Campillo, la idea és que el disseny del Pla Verd de València se centre en les característiques i identitat pròpies de cada barri, millorant les connexions verdes i impulsant l’acció ciutadana en l’àmbit de la jardineria i la biodiversitat. «Volem omplir els buits de la ciutat de verd, i fomentar la coparticipació ciutadana». Per això, ha assenyalat, «estem teixint complicitats amb el sector veïnal i associatiu de la ciutat i obrirem un procés de participació per implicar la població en aquest pla».

Entre altres aspectes, tal com va anunciar l’alcalde Joan Ribó en la presentació del projecte del Pla Verd i de la Biodiversitat de València, contemplarà la creació i recreació d’hàbitats naturals i saludables a la ciutat, amb jardins en els terrats o escocells buits replantats; i el foment de l’agricultura ecològica i els horts urbans, així com la connexió natural entre tots els barris i l’àrea metropolitana de València. Comptarà amb una Oficina Verda i apostarà per desplegar diferents usos de les zones verdes per a la ciutadania: espais d’esbargiment, oci, esport, àrees de socialització d’animals de companyia, i microespais configurats pel mateix veïnat en places, carrers, i espais en desús. «No es tracta només de conservar el que tenim, sinó també recuperar el que hem tingut al llarg de la història i de fomentar un futur cada dia més verd».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =