25n
25N
25N

L’Ajuntament de València mostra el seu suport a Lambda després de les agressions de lgtbifòbia a la seua seu

L’Ajuntament de València mostra el seu suport a Lambda després de les agressions de lgtbifòbia a la seua seu
16/04/2021 -

La regidora d’Igualtat i Polítiques LGTBi, Lucía Beamud, ha visitat les instal·lacions a València de l’associació Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, «que fa front a la situació de discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals i que en els darrers mesos ha sofert diversos atacs homòfobs en la seua seu», tal com ha recordat la regidora. Allí, Lucía Beamud ha anunciat que presentarà al Ple d’abril una declaració institucional per «mostrar el suport a l’entitat davant dels atacs rebuts i, per descomptat, per condemnar els fets de caire homòfob».

«Recentment, la Fiscalia de delictes d’odi de València expressava que un dels problemes fonamentals és la infradenuncia dels fets discriminatoris i dels delictes amb motivació d’odi. Açò està lligat moltes vegades al desconeixement dels drets per part de les víctimes, de la interiorització i acceptació d’estereotips, de la desconfiança del resultat de la denúncia, de la por davant de possibles represàlies, de la situació d’exclusió social o la por a no obtenir una resposta ferma davant la denuncia», ha recordat la regidora.

Per això, ha explicat, «davant aquestes situacions, són les entitats socials les que acompanyen a les víctimes i les que fan d’altaveu dels fets que d’altra manera quedarien en la foscor; entitats com Lambda, que s’encarreguen de fer denúncia pública dels fets». «Eixa determinació, eixa espenta de denúncia pública ha fet que les organitzacions i associacions es posen en el punt de mira de moviments i organitzacions feixistes i són atacades anònimament», ha lamentat Lucía Beamud. La regidora ha subratllat que l’objectiu és «aturar de seguida aquests fets»; i ha afegit que «clamem per una societat lliure d’agressions a les defensores i defensors dels drets humans i del dret a la ciutat per a totes les persones».

«És per això que l’Ajuntament de València pren partit i demana tolerància zero enfront de les expressions d’odi i fets discriminatoris al municipi que darrerament s’han succeït en les seus de Lambda i Orienta, fets que ens semblen absolutament inacceptables. Sol·licitem la investigació perseverant i sistemàtica dels fets denunciats i l’enjudiciament de les persones responsables. Ens solidaritzem amb les persones i entitats atacades pels seus ideals democràtics com ara: el Col·lectiu Lambda de València i la Federación Unión Africana de España; oferim el nostre absolut suport al moviment ‘Benicalap lliure de racisme’, i el seu desig de convivència pacífica al barri i contra les actituds d’odi i racisme», ha destacat Breamud.

OFICINA CONTRA ELS DELICTES D’ODI

L’Ajuntament de València està impulsant la nova Oficina de No Discriminació i Delictes d’Odi (ONDIS), que ja està en procés de licitació, i que és el primer projecte de remodelació d’un edifici amb perspectiva de gènere, l’objectiu del qual serà promoure la igualtat i la llibertat efectives entre les persones.

Així ho ha assegurat la regidora Lucía Beamud, que ha recordat que aquesta oficina que s’instal·larà a l’edifici ubicat al carrer de Dalt 49, va en la línia «del deure de les administracions públiques de promoure diferents accions perquè la llibertat i la igualtat puguen ser efectives, així com acabar amb qualsevol obstacle que impedisca l’exercici de plenitud de totes dos».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria