25n
25N
25N

L’Ajuntament de València evita 202 desnonaments

L’Ajuntament de València evita 202 desnonaments
30/10/2020 -

El servici d’intervenció per a persones en risc de pèrdua de l’habitatge ha aconseguit aturar 202 desnonaments en la ciutat des de desembre de 2018. Aquest recurs municipal treballa per a evitar desnonaments a València a través de la negociació amb les entitats bancàries i també en la facilitació d’alternatives habitacionals per a persones en situació d’impagament d’hipoteca o de lloguer. A més, ha atés tan sols set casos per ocupacions a particulars, i tots eren grans tenidors de vivenda, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

En eixe sentit, Lozano ha destacat que, “dels exigus casos d’ocupació detectats a València, tan sols n’hi ha set d’ocupacions corresponents a habitatges de particulars; set casos en una ciutat de quasi 800.000 habitants dona mostra de l’abast quasi nul d’aquesta problemàtica a la nostra ciutat, estem parlant que açò afecta menys d’un 0,01% dels habitants de València”. La resta dels pocs casos corresponen a vivendes buides d’entitats bancàries.

“Les xifres constaten que les ocupacions han baixat respecte a l’any anterior i han passat de nou a set en els casos particulars. Amb tot, cal recordar que el consistori no avala les ocupacions, siguen al propietari que siga. La cosa important, per contra, és tindre una gestió eficaç del dret a l’habitatge, una cosa que el govern del PP mai va fer, deixant la ciutat a la cua d’Espanya en nombre de vivenda pública”, ha dit Lozano.

“Ara cal treballar molt intensament en una sèrie d’àmbits per recuperar el temps perdut: i això és el que estem fent amb el programa Reviure i el pla de compra de vivenda pública que tenim en marxa ara mateix”, ha destacat Lozano.

OFICINA DE VIVENDA

D’altra banda, la regidora Lozano ha anunciat que l’Ajuntament de València preveu tindre en funcionament, al llarg de 2021, un nou concepte del servici d’habitatge de caràcter social: una oficina integral per la qual els ciutadans podran ampliar la consultoria a l’hora de resoldre problemes relacionats amb la residència ampliant els servicis que es presenten hui dia des de l’Ajuntament.

El servici de l’Ajuntament per evitar desnonaments ha facilitat gratuïtament a les persones en situació d’impagaments 852 assessories, 232 coordinacions amb advocats, 922 gestions telefòniques i 111 aturades de llançaments imminents de la vivenda telefòniques o peu de porta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =