25n
25N
25N

L'Ajuntament impulsa cursos de formació per a persones desocupades majors de 55 anys i contra la bretxa de gènere

L'Ajuntament impulsa cursos de formació per a persones desocupades majors de 55 anys i contra la bretxa de gènere
06/03/2020 -

La Junta de Govern Local ha acordat impulsar la gesti√≥ i seguiment d’accions formatives, en el marc del programa Val√®ncia Activa Expressa, ¬ęper a estimular el desenvolupament econ√≤mic a la ciutat, sense que ning√ļ quede arrere¬Ľ. Arran d’aquest acord, l’Ajuntament, que oferir√†, amb un pressupost de 420.838 euros, un total 1.875 places en diferents cursos de formaci√≥, per primera vegada, destinar√† 90 d’aquestes places per a persones desocupades de m√©s de 55 anys i 530 per a dones, ¬ęamb la fi combatre la bretxa de g√®nere¬Ľ, tal com ha informat la vicealcaldessa i portaveu del Govern Local, Sandra G√≥mez.

En la roda de premsa que han oferit els dos portaveus de l’executiu municipal, Sandra G√≥mez i Sergi Campillo, l’edil tamb√© ha destacat l’aprovaci√≥ de la convocat√≤ria de les ajudes municipals ¬ęVal√®ncia Activa Formaci√≥ Idiomes 2020¬Ľ, i l’ampliaci√≥ de terminis per a l’execuci√≥ de les obres d’habilitaci√≥ de l’immoble situat al carrer Guillem de Castro com a centre d’ocupaci√≥, formaci√≥ i emprenedoria, amb el nou Espai Lidera, amb perspectiva de g√®nere; aix√≠ com la pr√≤rroga del conveni de col¬∑laboraci√≥ amb Encom Games, per a la celebraci√≥ de DreamHack.

Pel que respecta als cursos de Val√®ncia Activa, Sandra G√≥mez ha recordat que amb aquesta formaci√≥ l’Ajuntament ¬ęvol que tots els valencians i valencianes puguen tindre la seua oportunitat, especialment aquells grups que m√©s el necessiten¬Ľ. Concretament, ¬ęvolem que les persones desocupades de m√©s de 55 anys puguen incorporar-se al mercat laboral al m√©s prompte possible i una de les millors vies √©s la formaci√≥, per aix√≤ llancem aquests cursos, amb la intenci√≥ que puguen superar la bretxa tecnol√≤gica i idiom√†tica¬Ľ.

¬ęD’altra banda, la formaci√≥ espec√≠fica destinada a 530 dones, s’integra en la plataforma Treballem Iguals, que inclou formaci√≥ tecnol√≤gica, angl√©s comercial, o cursos per a obtenir el graduat en ESO¬Ľ. ¬ęAmb aquesta formaci√≥ reiterem el nostre comprom√≠s per continuar implantant servicis i programes per a acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral, trencar el sostre de cristall, acabar amb el s√≤l enganx√≥s i frenar la bretxa digital¬Ľ.

En la seua intervenci√≥, Sandra G√≥mez tamb√© ha parlat d’¬ęuna altra de les barreres que es troben les persones a l’hora de buscar una ocupaci√≥ i especialment, √©s una barrera que distingeix entre generacions, per√≤ tamb√© entre or√≠gens econ√≤mics¬Ľ, en al¬∑lusi√≥ als idiomes. Per aquesta ra√≥, ha anunciat, ¬ędes de l’administraci√≥ hem de trencar el cercle de desigualtat que genera la difer√®ncia entre coneixements d’idiomes. I hem millorat convocat√≤ria de cursos d’idiomes, introduint algunes modificacions amb l’objectiu d’ampliar el perfil de persones benefici√†ries i arribar a un major nombre de persones¬Ľ.

300 AJUDES PER A FORMACI√ď D’IDIOMES, SENSE L√ćMIT D’EDAT

¬ęHem eliminat el l√≠mit d’edat per a sol¬∑licitar les ajudes, ajustant-se a persones en edat laboral i ampliar l’objecte de subvenci√≥ a les taxes corresponents als ex√†mens d’angl√©s, franc√©s, alemany, itali√†, portugu√©s i xin√©s, incorporant en la convocat√≤ria de 2020 el VALENCI√Ä que est√† sent cada vegada m√©s demandat per les persones que acudeixen a Val√®ncia Activa¬Ľ. ¬ęCostejarem les taxes dels ex√†mens de certificaci√≥ de la nostra llengua dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, a m√©s de les certificacions de ‘Llenguatge administratiu’, ‘Correcci√≥ de textos’, i ‘Llenguatge als mitjans de comunicaci√≥’¬Ľ.

Amb un import de 60.000 euros, l’Ajuntament subvencionar√† el 100% de les taxes justificades -fins a un m√†xim de 200 euros per taxa-. I es podr√† sol¬∑licitar subvenci√≥ per al pagament de m√©s d’un idioma i m√©s d’una taxa. Per a totes les persones majors de 16 anys inscrites en Labora i que aproven el per√≠ode compr√©s entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 de juliol de 2020, tots dos inclusivament.

Sandra G√≥mez tamb√© s’ha fet eco de l’acord de prorrogar el conveni amb l’empresa encarregada de l’organitzaci√≥ de DreamHack. ¬ę√Čs un orgull que la nostra ciutat puga continuar acollint aquest esdeveniment de refer√®ncia en mat√®ria de e-sports i gaming. De fet, el festival m√©s gran internacional de professionals d’esports que se celebra a Espanya i que ser√† del 3 al 5 de juliol en Fira Val√®ncia. Un festival que en 2019 va tindre m√©s de 65.000 visitants i que en 2020 espera rebre a 70.000 persones¬Ľ

¬ęAmb la celebraci√≥ de festivals com aquest continuem fent els passos que ens porten a posicionar Val√®ncia com un hub de refer√®ncia en mat√®ria d’innovaci√≥ i tecnol√≤gica¬Ľ, ha manifestat.

Finalment, la vicealcaldessa i portaveu del Govern Local, Sandra G√≥mez, ha anunciat que el pr√≤xim 11 mar√ß l’Ajuntament recepcionar√† la nova seu de Val√®ncia Activa en Guillen de Castro. Es tracta d’un centre, en el qual a m√©s d’estar la seu administrativa, disposa de diversos punts d’atenci√≥ de l’ag√®ncia d’ocupaci√≥, assessorament empresarial de VIT empr√©n, dues aules de formaci√≥, una sala d’actes per a les activitats de la mateixa Val√®ncia activa i el nou Espai Lidera: el primer centre d’assessorament laboral i empresarial amb perspectiva de g√®nere i un espai de coworking i inspiraci√≥ per a dones que t√© l’objectiu que cada dona i especialment des de xiquetes s√†pien que no tenen l√≠mits a les metes que es proposen. Aquest espai estar√† obert aquest abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + divuit =