25n
25N
25N

L'Ajuntament cobreix amb bruc la pèrgola del Parc Central per a ampliar la zona d'ombra

S’estan cobrint 1.300 metres quadrats amb un material que es degradarà en pocs anys donant pas a les plantes enfiladisses que ara estan en creixement

L'Ajuntament cobreix amb bruc la pèrgola del Parc Central per a ampliar la zona d'ombra
30/08/2019 -

L’Ajuntament de València ha iniciat la instal·lació de bruc natural en la pèrgola del Parc Central. En total s’estan cobrint 1.300 metres quadrats de superfície per a dotar de zones d’ombra a este espai que des de fa mesos han visitat milers de persones.

El regidor de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha explicat que pel reduït temps que fa des que es va obrir al públic el Parc Central, «la majoria d’espècies arbòries són juvenils i necessiten un temps per a créixer i poder desenvolupar tota la seua copa». Aquest és també el cas a la pèrgola central, que està destinada a ser coberta per plantes enfiladisses «que ara estan creixent i a bon ritme, però encara no donen l’ombra que donaran quan el seu creixement es complete». És per això, i davant els comentaris de veïns, veïnes i persones usuàries del parc sobre la necessitat de més zones d’ombra, que s’ha decidit realitzar esta intervenció, a càrrec de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins amb un pressupost d’aproximadament 4.500 euros.

S’ha optat pel bruc natural per ser un material fàcilment degradable en uns pocs anys, donant temps així a les plantes enfiladisses plantades en la base de la pèrgola perquè colonitzen la part superior i doten així d’ombra a tota l’estructura. D’aquesta manera, s’aconseguix avançar la creació d’ombra en el camí principal del parc, que pràcticament unix els barris de Russafa i Malilla, sense modificar el disseny original, ja que seran les plantes enfiladisses les encarregades d’ombrejar la zona d’ací a uns pocs anys.

Campillo ha posat en valor aquesta nova intervenció per a millorar el benestar de les persones usuàries del Parc Central, «un dels emblemes de la nostra ciutat, que ens ha costat dècades tindre’l però que, per fi, una part importantíssima està ja oberta al públic des de fa mesos, sent aquesta una de les grans notícies de l’anterior mandat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + catorze =

museo etnologia
ficcions 2019-2020