25n
25N
25N

L'Ajuntament signa un nou conveni amb els administradors de finques per a la gestió de plagues urbanes

L'Ajuntament signa un nou conveni amb els administradors de finques per a la gestió de plagues urbanes
02/07/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Salut i Consum, ha signat un nou conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques per a la gestió de plagues urbanes, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L’acord l’han subscrit el titular de la citada delegació municipal, Emiliano García, i el president del Col·legi Territorial d’Administradors de Finques de València i Castelló, Sebastián Cucala. Aquest conveni és “fruit de la col·laboració mantinguda durant anys” entre totes dues parts “en la gestió de plagues” i substitueix a l’anterior, ha explicat l’administració local.

Així, ha assenyalat que amb aquesta nova signatura es renova “la col·laboració mantinguda durant anys entre l’Ajuntament de València i el Col·legi d’Administradors de Finques de la ciutat davant els problemes de plagues en propietats privades”.

Emiliano García ha manifestat que l’acord “dóna resposta als anys d’estudi històric sobre l’evolució de les plagues sanitàries urbanes i a l’aparició de noves plagues com el mosquit tigre”.

L’edil ha apuntat que aquestes “fan imprescindible introduir noves estratègies de control, optimitzar recursos i crear sinergies amb l’objectiu de facilitar el seguiment i reduir, en la mesura del possible, la població d’exemplars de les espècies considerades plagues sanitàries a la ciutat”.

El consistori ha precisat que entre altres estratègies, s’han habilitat dues noves eines per al seguiment i control de plagues que són: el projecte d’informació i formació a la ciutadania ‘Porta a Porta’ i la nova Ordenança Municipal de Mosquits, aprovada i publicada l’1 d’abril d’enguany.

García ha assegurat que l’Ajuntament “vol mantenir una col·laboració directa i pròxima amb el Col·legi d’Administradors de Finques amb la finalitat de coordinar les actuacions en l’espai públic i aquelles que poden dur a terme els administradors en les propietats privades” enfront d’aquestes plagues.

“CONDICIONS ÒPTIMES”

En aquesta línia, amb el conveni es ratifica l’objectiu de totes dues entitats per a “treballar conjuntament” amb la finalitat d'”obtenir una major efectivitat en els tractaments” per mitjà, entre altres accions, “de campanyes de conscienciació i formació per a la minimització de les molèsties amb el manteniment d’unes condicions òptimes de salubritat en els habitatges”.

Així mateix, inclou “el valor positiu que representa la proximitat dels administradors de finques amb les comunitats –de veïns– per al bon funcionament del servei de plagues municipal, i la voluntat de continuar amb la relació entre totes dues parts”, ha agregat el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dotze =