caixa popular

L'Ajuntament contractarà un subministrament elèctric 100% verd

L'Ajuntament contractarà un subministrament elèctric 100% verd
28/07/2017 -

L’Ajuntament de València contractarà el subministrament d’energia elèctrica en alta i baixa tensió amb exigència que el total de l’energia subministrada siga verda, produïda mitjançant fonts renovables, i incloent l’atenció i reducció de la pobresa energètica de manera que a cap família se li puga tallar el subministrament sense un informe previ dels servicis socials municipals i després que l’empresa subministradora realitze un estudi sobre cada cas concret. Aquest contracte, que inclou enllumenat, escoles municipals i edificis públics, a més de la Fundació Esportiva i la Universitat Popular, tindrà un import màxim d’adjudicació de 38’2 milions d’euros per a un període de dos anys, segons han informat en roda de premsa l’alcalde Joan Ribó i el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. A més, l’empresa no podrà cobrar a l’Ajuntament més del que cobra pel mateix servici a altres administracions.

“El primer requisit és que ha de ser un contracte amb energia cent per cent verda, produïda solament per fonts renovables. Queden excloses la producció per carbó, la producció per gas natural, la producció per fuel i, per descomptat, la producció per energia nuclear. Solament amb un origen en fonts renovables que estiga garantit mitjançant el certificat que la Comissió de Mercats concedeix a les empreses corresponents”, ha explicat Joan Ribó en la presentació d’aquest acord marc per a la contractació del subministrament d’energia en baixa i alta tensió la convocatòria de la qual ha aprovat hui la Junta de Govern Local.

“El segon paràmetre fonamental en el qual volem insistir és l’atenció a la pobresa energètica. Sabeu que tant a l’hivern com a l’estiu hi havia una sèrie de persones als quals se’ls tallava la llum a València. Dic hi havia perquè en aquests moments tenim un acord amb una empresa, Iberdrola, perquè no es talle el subministrament elèctric. És un acord que ara volem passar a la categoria d’un contracte formalment signat”, ha afegit Ribó, que ha puntualitzat que, amb l’objectiu que a cap família se li talle la llum per no poder pagar la factura, “abans de tallar el subministrament l’empresa que resulte administradora haurà de sol·licitar un informe als servicis socials municipals per a determinar si en eixe habitatge viu una família en situació de vulnerabilitat”. En el cas que no existisquen dades sobre la família, “l’empresa haurà d’estudiar la situació de la família per si visquera en situació de pobresa energètica.”


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 16 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris