L'Ajuntament col·laborarà amb Càritas en la creació d'un centre per a persones sense sostre

L'Ajuntament col·laborarà amb Càritas en la creació d'un centre per a persones sense sostre
11/10/2018 -

L’Ajuntament de València col·laborarà en la creació d’un centre per a persones sense sostre per part de Càritas i continuarà la reflexió compartida entre Ajuntament i Arquebisbat per arribar a un acord sobre la festivitat de Sant Vicent Màrtir sobre el qual existeix «una predisposició molt positiva». L’alcalde Joan Ribó, acompanyat del regidor Pere Fuset, s’ha reunit hui en el Palau Arquebisbal amb l’arquebisbe Antonio Cañizares, que ha estat acompanyat pel bisbe auxiliar Arturo Ros.

«Hem abordat la reflexió sobre la festivitat de Sant Vicent Màrtir, per a l’església valenciana patró d’aquesta ciutat, i que en ser una festivitat exclusivament local entenem que és necessari reflexionar sobre la conveniència de poder-la celebrar en el diumenge que l’església estime oportú, tal com es fa amb altres festivitats com la Mare de Déu o el Corpus, la qual cosa a més s’ha mostrat positiu per a la mateixa celebració, perquè ha reforçat la possibilitat que molta gent de fora de la ciutat de València puga sumar-se», ha afirmat el regidor de Cultura Festiva després d’aquesta reunió celebrada en el Palau Arquebisbal.

Fuset ha qualificat la trobada de «molt amable» i positiva com a oportunitat per a «abordar alguns assumptes d’interés en àrees que compartim des de l’Ajuntament i l’arquebisbat, que pensem que són importants i sobre els quals volem generar el màxim consens possible i que existisca la màxima cooperació» El regidor ha parlat, dins d’eixa reflexió en marxa, de la predisposició d’arribar a un acord que podria suposar també un benefici pel qual respecte a la disponibilitat d’un dia no laborable- són solament dos els dies no laborables que disposa cada terme municipal- que podria ser utilitzat en Falles o en un altre moment que el calendari establisca oportú».

«Es tracta d’una reflexió en la qual hem trobat una bona predisposició per a treballar en eixa línia», ha afegit el responsable de l’àrea de Cultura Festiva.«No seria en cap cas un canvi que afectara el calendari laboral de l’any 2019, sinó de cara al futur, perquè pensem que és necessari generar el màxim consens possible, però sí que vull constatar el gran grau de predisposició que hi ha i les referències tan positives que tenim d’altres festivitats. Entenem que guanyem tots; que guanya la ciutadania i guanya la mateixa festivitat que podria veure’s reforçada com el Corpus o la Mare de Déu».

El bisbe auxiliar, Arturo Ros, ha confirmat que «la trobada ha sigut molt cordial i de molta proximitat, i hem pogut parlar amb molta llibertat i molta confiança perquè en tots els àmbits de la comunicació que mantenim busquem el bé comú». Ha puntualitzat que «aquesta reflexió sobre la festa de Sant Vicent Màrtir no l’hem començat hui. Ja portem un temps de diàleg sobre el qual siga el més oportú, sempre cercant enaltir la figura del sant i al mateix temps que la convocatòria siga la més àmplia possible, sabent que quan és entre setmana existeixen els límits de les persones de fora de la ciutat que no es poden desplaçar».

Arturo Ros ha afirmat que «quan ho tinguem més o menys clar i definit ho comunicarem, però hi ha una predisposició positiva a caminar junts i a pensar què és el més convenient per a la festa del sant i per a la ciutat».

CENTRE DE BAIXA EXIGÈNCIA

Fuset ha informat que «hem parlat també sobre vies de col·laboració respecte a un projecte molt interessant en matèria social d’acolliment a persones sense sostre. Aquest Ajuntament i aquesta Arxidiòcesi continuaran treballant braç a braç, mà a mà en aquest tipus d’iniciatives per a dignificar la vida de les persones que necessiten la nostra ajuda i que la tindran per ambdues parts». Es referia en contret al projecte de crear un centre de baixa exigència per a atendre a persones necessitades, sobre el qual ha oferit més informació el bisbe auxiliar, Arturo Ros.

«En el mes de maig ja vaig informar l’alcalde –ha dit Ros- d’un projecte que tenim en marxa i que és la creació d’un centre de baixa exigència en la ciutat, especialment per a atendre a transeünts en moments de temporal, de fred. Tenim l’espai, tindrem els mitjans i tenim la predisposició de l’Ajuntament a facilitar l’execució del projecte, encara que seríem nosaltres els que ho mantindríem amb gent professional a través de Càritas».

Ha afegit que «serien 20 o 25 llits per a poder passar la nit, poder dutxar-se, menjar de calent, i pensant que en el temps d’hivern fora també centre de dia. Hem coincidit amb l’alcalde, Joan Ribó, en què hi ha una demanda, una necessitat d’aquest tipus d’infraestructures. Ho posarien en marxa coordinadament amb l’Ajuntament i treballant de manera conjunta. És Càritas Diocesana la que gestiona, la que fa la inversió, però amb la vocació que siga un centre obert des del qual es treballe en col·laboració amb l’Ajuntament».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =

sagunt a escena 2019
turismo salou