25n
25N
25N

El Ayuntamiento de València celebra el día del árbol con una plantación con niños y niñas de la escuela infantil municipal de Pinedo

València disposa d’aproximadament 114.000 arbres plantats als seus carrers

El Ayuntamiento de València celebra el día del árbol con una plantación con niños y niñas de la escuela infantil municipal de Pinedo
31/01/2020 -

L’Ajuntament de València celebra el Dia de l’Arbre amb una plantació amb xiquets i xiquetes de l’escoleta infantil municipal de Pinedo. També demà el Consistori ha organitzat una plantació popular al bosc de la Devesa. S’utilitzaran 3.000 plantons i 3.000 llavors de 5 espècies característiques del Parc Natural de l’Albufera. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que l’objectiu d’estes activitats és conscienciar als veïns i veïnes de la necessitat de tindre cura dels arbres que són els nostres pulmons verds perquè ens proporcionen ombra, generen oxígen i ens ajuden a reduir la temperatura de l’efecte “illa de calor” provocat per l’asfalt i el trànsit.

L’Ajuntament de València s’ha sumat a les celebracions del Dia de l’Arbre amb l’organització de dos activitats. La primera d’elles ha sigut una plantació amb xiquets i xiquetes de l’Escoleta Infantil Municipal de Pinedo. Segons Campillo, “és important que els més menuts coneguen la importància de respectar i tindre cura del nostre patrimoni natural i en el cas dels arbres urbans el paper que compleixen per proporcionar-nos un aire més saludable i disminuir les temperatures”. També ha participat en esta activitat el regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramón, qui ha assenyalat que “fem esta activitat per posar en valor que els arbres no són només un element ornamental, també són els nostres principals aliats per a combatre la crisi climàtica”.

València té ara mateix un total de 113.972 arbres als carrers. Durant l’últim any s’han plantat més de 3.000 nous d’un total de 86 espècies, en el marc del projecte «Una València més Verda». Una iniciativa en la qual l’Ajuntament ha invertit més de dos milions d’euros, corresponents als Pressupostos Participatius. Tot i que en el cas de 1.639 exemplars s’han hagut d’abatre o s’han caigut per causes meteorològiques o per malaltia, el balanç és positiu amb quasi un 3 per cent més d’arbrat que suposa l’absorció de 34 tones de CO2 anuals addicionals aproximadament. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que “és una prioritat del govern de Joan Ribó la renaturalització de la ciutat per afrontar l’emergència climàtica”.

També este dissabte, des del Servici municipal de Devesa-Albufera s’ha organitzat una plantació popular oberta a la ciutadania al bosc de la Devesa. S’utilitzaran 3.000 plantons i 3.000 llavors de 5 espècies característiques del Parc Natural de l’Albufera. L’activitat començarà a partir de les 10 del matí i el punt de trobada és junt a la parada de la linia 25 de l’EMT al Saler.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 19 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus