25n
25N
25N

L'Ajuntament cedeix la roca de Sant Vicent Ferrer per a la processó extraordinària pel sisé centenari de la seua mort

L'Ajuntament cedeix la roca de Sant Vicent Ferrer per a la processó extraordinària pel sisé centenari de la seua mort
03/04/2019 -

L’Ajuntament de València cedirà la roca de Sant Vicent Ferrer per a la processó extraordinària del 7 d’abril amb motiu de l’Any Jubilar Vicentí que commemora el sisé centenari de la mort del predicador dominic. El regidor de Cultura Festiva al consistori, Pere Fuset, ha destacat la col·laboració amb l’Arquebisbat i la Junta Central Vicentina en la promoció de totes les celebracions de l’efemèride a la ciutat de València. El calendari festiu, al darrer cap de setmana d’abril amb la celebració de la festivitat al carrer, tornarà a tindre especial rellevància amb activitats extraordinàries i de caràcter popular que seran presentades de seguida.

La Roca de sant Vicent Ferrer participarà, així, acompanyada pels amics del Corpus, juntament amb altres imatges vicentines dels altars i entitats integrades a la Junta Central Vicentina que, com l’Ajuntament, estan col·laborant de manera molt directa en les celebracions especials dedicades al sant valencià.

Per fer possible aquesta col·laboració s’ha tramitat un permís amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana en estar declarades les roques com a BIC (Bé d’Interés Cultural), formar part dels fons del Museu del Corpus i ser necessària una autorització per a qualsevol ús diferent dels previstos per a la processó del Corpus.

La Regidoria de Cultura Festiva ha assumit els costos derivats de l’eixida de la roca de la Casa de les Roques (cal traure-hi abans tres roques i la figura de sant Cristòfol, deixar-los al carrer amb vigilància i tornar-los a entrar una volta acabada la processó) així com de la instal·lació de rampes i tanques per a facilitar el recorregut de les imatges durant la processó.

Altres servicis municipals col·laboraran també per fer possible la processó extraordinària que l’Arquebisbat ha programat per a diumenge a partir de les 18.30 hores, des de la catedral i seguint el recorregut habitual de la processó de la Mare de Déu pels carrers de Ciutat Vella.

La Roca de sant Vicent Ferrer (1665) va ser originàriament dedicada a sant Vicent Màrtir (1512). La figura principal representa a sant Vicent Ferrer com a àngel de l’Apocalipsi i al davant hi ha la figura de Samsó lluitant amb un lleó i simbolitzant la fortalesa i el poder sobrenatural del sant valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

programacion rialto
ficcions 2019-2020