25n
25N
25N

L'Ajuntament cedeix a la Generalitat la titularitat de la concessió de Fira València

L'Ajuntament cedeix a la Generalitat la titularitat de la concessió de Fira València
12/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i els consellers d’Hisenda, Vicent Soler, i Economia, Rafa Climent, han tancat hui al consistori l’acord per a la cessió de la titularitat de Fira València a la Generalitat mitjançant el sistema de la mutació demanial subjectiva gratuïta. Aquest sistema preveu que la Generalitat mantinga els usos firals i s’ocupe de terrenys, instal·lacions i edificis durant 50 anys. Cas d’incompliment, la titularitat de Fira València revertiria en l’Ajuntament de València. L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que “l’acord no comporta crebant patrimonial per al consistori”.

A partir d’aquest acord, la Generalitat explotarà la concessió de Fira València durant 50 anys amb els mateixos drets i obligacions que, fins ara, tenia l’Ajuntament. Entre eixes obligacions figura el manteniment de l’activitat firal i dels edificis, seus i terrenys en bon ús.

S’estableix una comissió de seguiment constituïda per tres representants de l’Ajuntament i tres més en representació de la Generalitat. La comissió es reunirà en cas que es detecten discrepàncies, per abordar les distintes qüestions pendents i acordar solucions. En cas que la Generalitat incomplira totalment o parcialment els punts de l’acord, l’Ajuntament recuperaria la titularitat del recinte així com tots els seus béns, immobles i terrenys.

Igualment, el govern autonòmic no podrà establir cap modificació del règim jurídic de la institució firal sense prèvia autorització de l’Ajuntament de València.

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que el conveni “no comporta cap crebant patrimonial per al consistori atés que Fira València revertiria de manera immediata en l’Ajuntament en cas que la Generalitat incomplisca els termes de l’acord”.

L’alcalde ha destacat que “des de l’any 2011 i, per una llei del Partit Popular, els ajuntaments no tenen competències en matèria firal”. L’alcalde ha criticat, a més, “el deute que va deixar el Partit Popular en Fira València de més de 1.000 milions d’euros, que és una herència faraònica, desmesurada i pèssimament planificada, que va convertir la Fira de València en un problema de primera magnitud com ens hem trobat també en altres organismes”. Joan Ribó ha assegurat que “està molt content perquè hem aconseguit una solució i perquè la Fira és, a més, un element fonamental per a l’economia de la ciutat i de la Comunitat Valenciana i, per això, volem que continue endavant”. L’alcalde s’ha mostrat segur que “una vegada passe la pandèmia, i la Fira puga tornar a la seua activitat, tornarà a tindre tota la força que abans tenia”.

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha afirmat que “la Generalitat té ara un repte i és posar la fira en la primera divisió mundial, al costat de Frankfurt, Bolonya, Berlín o Londres”. Segons Soler, “tenim l’edifici, les condicions físiques i l’estratègia comercial perquè el negoci tire endavant”. El responsable de la Hisenda autonòmica ha afirmat que l’objectiu és que la fira s’integre al sector públic instrumental de la Generalitat perquè és “una peça clau i té un valor extraordinari per a l’economia de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana”. El conseller ha afirmat que “no sabem com serà el negoci firal d’ací a deu anys per tota la transformació de les tècniques comercials que vivim”.

D’altra banda, el conseller d’Economia, Rafa Climent, ha assegurat que la Fira és “un instrument bàsic fonamental per a incentivar la nostra economia i un instrument potent en el món”. Climent ha afirmat que “els nostres sectors productius tenen la capacitat de convertir la fira en un eix fonamental per a la nostra economia”.

L’acord assolit hui haurà de ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament abans de la seua signatura definitiva. L’alcalde ha assegurat que s’inclourà al Ple municipal d’aquest mateix mes de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =