caixa popular

L'Ajuntament bonificarà l'IBI rústic

L'Ajuntament bonificarà l'IBI rústic
24/01/2018 -

L’Ajuntament de València aprovarà en el pròxim Ple una moció per a bonificar al 95% la quota de l’IBI rústic a València, tal com han anunciat aquest matí la regidora d’Agricultura i Horta de València, Consol Castillo, i el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar.

Per a la concessió de la reducció de l’impost s’hauran de complir una sèrie de condicions: ser el propietari o propietària i presentar una declaració responsable on es garantisca, sota la seua responsabilitat, que la terra està en producció i que percep rendes agrícoles derivades d’aquestes. A més haurà de donar l’autorització per a consultar les dades fiscals en Hisenda a l’efecte de garantir l’obtenció de rendiments econòmics procedents d’activitats agràries.

Podran accedir a l’esmentada bonificació els immobles rústics en els quals es desenvolupen activitats primàries de caràcter agrícola que siguen declarades d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l’ocupació.

La regidora Castillo ha dit que amb aquesta bonificació “queda de manifest l’aposta de l’Ajuntament de València per promoure l’horta com una activitat agrícola, econòmica i rendible. Aquesta ajuda serveix per a incentivar una activitat, com és l’agrària, que té un valor social i cultural que s’ha de valorar des de les administracions, tal com estem fent des de la Regidoria amb la recentment posada en marxa de la iniciativa ‘Sense mans’, que pretén dinamitzar l’horta a través d’iniciatives com el banc de terres, una de les moltes mesures que la Delegació vol implementar perquè els llauradors i llauradores puguen viure dignament”.

Castillo ha destacat les iniciatives mampreses des de la delegació d’Agricultura i Horta, “que s’enfoquen a dignificar la vida del llaurador, enfront de l’oblit a què se’l va sotmetre en l’anterior govern municipal”. De fet, la regidora ha considerat “inaudit que després de 24 anys sense aplicar cap mesura en aquest sentit, el Partit Popular vulga presentar en el Ple de demà una moció per a reduir el mòdul en la declaració de l’IRPF. El primer que hauria d’aprendre l’oposició és que aquest impost és de competència estatal, per la qual cosa convide a la bancada popular a alçar el telèfon i, si el ministre Montoro els l’agafa, aplicar eixa reducció de l’IRPF en tot el territori espanyol. No té cap sentit demanar-ho a aquest govern municipal, quan la competència és estatal”.

Per la seua banda, Vilar ha manifestat que el “manteniment de l’estructura agrària de l’entorn de la ciutat no té preu”. Per tant, ha assenyalat que els ingressos municipals “poden deixar de percebre aquesta bonificació” que, segons ha concretat, “no arriba als 150.000 euros”.

“Estem disposats a efectuar micro estímuls fiscals quant a la tributació local tant en l’horta com en aquells sectors estratègics que estructuren l’activitat econòmica de la ciutat i aporten riquesa a la trama urbana”, ha explicat.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris