25n
25N
25N

L'Ajuntament amplia la zona per als vianants de la plaça de Sant Agustí

L'Ajuntament amplia la zona per als vianants de la plaça de Sant Agustí
26/06/2020 -

Els treballs per a adequar, de manera provisional, la plaça de Sant Agustí com una zona per als vianants començaran la setmana vinent. L’Ajuntament ha acordat hui el projecte d’aquesta intervenció, que es durà a terme en el termini d’un mes, «per a ampliar l’espai públic per a la ciutadania en un enclavament singular que és una de les portes d’accés a la Ciutat Vella, la més transitada pels vehicles».

La vicealcaldessa i regidora delegada de Desenvolupament Urbanístic, Sandra Gómez, ha informat hui d’aquest acord de la Junta de Govern Local, «adoptat en el marc de la política municipal de recobrar espai públic per a les persones, i amb caràcter provisional i urgent amb motiu de crisi generada per la pandèmia del coronavirus, donada la necessitat de mantenir les distàncies de seguretat de vianants».

El projecte aprovat, amb un pressupost de 64.000 euros, afecta una superfície d’uns 300 metres quadrats de la citada plaça, situada entre les tres dàrsenes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que serveixen com a distribuïdores de les línies d’autobusos, i la façana de l’Església de Sant Agustí, «espai que es convertirà en una plataforma per als vianants, en la qual s’actuarà per a evitar desnivells».

Pel que respecta a l’obra, Sandra Gómez ha aclarit que s’executara reutilitzant materials. «En tractar-se d’una actuació provisional i urgent per a la regeneració de la zona, comptem amb el mobiliari urbà existent així com amb elements cedits per la Marina per a la seua reutilització».

En la compareixença pública posterior a la reunió de la Junta de Govern, en la qual també ha participat el vicealcalde Sergi Campillo, la vicealcaldessa Sandra Gómez també ha informat de l’inici de les obres de la plaça de l’Ajuntament, que comencen el dilluns, i les de l’avinguda de Pérez Galdós, «el projecte definitiu de la qual s’accelerarà durant la setmana vinent».

«Amb aquestes obres de recuperació d’espai públic per a la ciutadania, l’Ajuntament també impulsa l’economia local, perquè qualsevol inversió genera ocupació», ha afegit la regidora que, com a exemple, ha indicat que les obres de la plaça de l’Ajuntament permet la contractació de 25 o 30 persones que actualment es troben en un ERTO.

REVITALITZACIÓ DE NATZARET, REFERENT DEL FRONTÓ

Entre els assumptes tractats en la Junta de Govern Local, la vicealcaldessa també ha destacat l’aprovació del projecte d’execució «de les obres que donaran una solució als frontons del poliesportiu de Natzaret». «Aquesta actuació, que era molt necessària, comptarà amb una inversió de 150.000 euros i ens permetrà arreglar els desperfectes dels últims temporals, però també reformar-los i substituir el mur mòbil per a construir un mur de rebot més adequat per a la pràctica d’aquest esport».

«La intervenció, que es durà a terme en uns 56 dies, se suma a unes altres que demostren el compromís de l’equip de govern amb Natzaret», ha indicat Sandra Gómez en recordar «el treball municipal desenvolupat per a generar oportunitats en el barri a través de l’esport, com hem avançat amb el desbloqueig de la ciutat esportiva del Llevant que ahir es va acordar en el Ple».

D’altra banda, Sandra Gómez ha explicat que aquest poliesportiu és un centre de tecnificació en el qual entrenen esportistes que formen part de la selecció nacional i ha destacat que «ara tindran unes instal·lacions d’acord amb les necessitats d’aquest centre». De fet, ha argumentat, del 4 al 10 d’octubre de 2020 estava prevista la realització de la Setena Copa del Món de Frontó de 30 metres, un esdeveniment de categoria internacional, amb impacte per a tota la ciutat. I, amb aquesta intervenció, quan se celebre aquesta competició internacional, ajornada per a 2021, «les instal·lacions estaran preparades i fins i tot podran atraure concentracions en el futur de la selecció espanyola, així com altres seleccions nacionals».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

CCCC
torrent