25n
25N
25N

L'Ajuntament amplia el termini per a sol·licitar el pagament fraccionat de l'IBI fins al 15 d'abril

L'Ajuntament amplia el termini per a sol·licitar el pagament fraccionat de l'IBI fins al 15 d'abril
03/04/2020 -

El termini per a abonar, fraccionadament, l’Impost sobre Béns immobles (IBI) s’ha ampliat fins al 15 d’abril. Els terminis del cobrament fraccionat de l’IBI es mantenen com fins ara: 30 d’abril, 30 de juny i 30 de setembre

La vicealcaldessa i portaveu municipal Sandra Gómez, ho ha explicat en concloure la Junta de Govern Local, en la qual també s’han acordat altres assumptes com, per exemple, la proposta de la Generalitat per a repartir més de 1.000 dispositius entre les famílies de l’alumnat de la ciutat de València amb problemes per a accedir a les classes en línia.

En la roda de premsa que han oferit els dos portaveus del govern local, Sandra Gómez i Sergi Campillo, que s’ha retransmés per les xarxes socials de l’Ajuntament amb la finalitat de guardar les màximes mesures de seguretat, la regidora també ha destacat que qualsevol autònom o empresa que vulga sol·licitar una ajuda municipal pot realitzar-ho «telemàticament, amb total normalitat». D’aquesta forma, ha aclarit que l’espai virtual creat per a tal fi «ja funciona perfectament».

«Les dades d’ajudes sol·licitades es donaran a conéixer quan es resolga l’ordre de subvenció, que compta amb un muntant de 4,5 milions d’euros. I en aquest moment, es valorarà l’ampliació d’aquesta ordre, una acció que, una vegada reordenades altres partides, ja està decidida», ha afegit.

1.048 TAULETES AMB CONNEXIÓ PERQUÈ ELS I LES MENORS DE LA CIUTAT ACCEDISQUEN A LA SEUA FORMACIÓ DES DE CASA

Pel que respecta al repartiment de 10.000 tauletes anunciat per la Generalitat, entre els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana que han de seguir les classes des del seu domicili a través de l’educació no presencial i compten amb dificultats per a accedir a internet, la regidora ha especificat, Sandra Gómez ha manifestat: «A la ciutat de València moltes famílies no té accés a internet i per a lluitar contra la desigualtat educativa que això pot generar comptarem amb 1.048 tauletes de connexió amb una targeta 4G».

En concret, València compta amb 38 centres de secundària públics que rebran 1048 tauletes que es repartiran entre l’alumnat sense accés a les TIC. «Creiem que és una notícia molt positiva perquè demostra que des de les institucions valencianes s’estan posant en marxa tots els mecanismes que estan al nostre abast per a evitar que l’estat d’alarma supose un perjudici per als sectors més vulnerables de la societat, en aquest cas, les famílies amb menys recursos. És per tant, una mostra que no deixarem a ningú arrere i que continuarem treballant per a superar aquesta crisi tots junts».

INICIATIVES CIUTADANES

Sandra Gómez, que ha agraït la iniciativa de la Generalitat, també ha mostrat la seua gratitud cap a totes aquelles propostes ciutadanes que l’Ajuntament està canalitzant per a frenar l’impacte d’aquesta pandèmia, «com la d’un col·lectiu de 10 costureres que estan cosint màscares i les estan posant a la disposició del CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal), perquè, en cas de necessitat, es puguen utilitzar.

«Este treball s’està desenvolupant a través de la coordinació de la Regidoria de Participació i Acció Veïnal. Ahir mateix, van fer lliurament de 90 màscares al CECOPAL. Però necessiten més tela per a continuar treballant, així que qui vulga donar teles pot posar-se en contacte amb la regidoria a través de participacioitransparencia@valencia.es. La mercaderia es recollirà a domicili per part de Protecció Civil que la facilitarà a les costureres perquè puguen fer les màscares», ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − tres =

torrent