25n
25N
25N

L'Ajuntament de València dona la mà a l'oposició per a elaborar els pressupostos de 2021

L'Ajuntament de València dona la mà a l'oposició per a elaborar els pressupostos de 2021
24/09/2020 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous de manera definitiva les modificacions de l’Ordenança Fiscal General, de la taxa de Taules i Cadires, així com la sisena modificació de crèdits extraordinaris, i ha donat el vistiplau al Compte General de la Corporació corresponent a l’exercici 2019. Durant el debat sobre aspectes econòmics, el Govern Municipal ha «donat la mà» als grups polítics de cara a l’elaboració dels Pressupostos Municipals de 2021.

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que, atés que les condicions en les quals s’elaboraran i desenvolupar els Pressupostos Municipals per al pròxim exercici són enguany diferents, marcades pels efectes de la pandèmia per Covid-19, «podem fer el mateix que vam fer durant la signatura del Pacte de Reconstrucció de la ciutat». «Hi ha moltes coses a replantejar, però done la mà als grups signants del Pacte de Reconstrucció perquè puguem acordar com es concreten les mesures que es van aprovar en el Pacte en els següents pressupostos», ha manifestat el regidor, qui ha apel·lat al fet que «els grups que tenim vocació d’acord, que ens asseguem a parlar».

La sessió ordinària del Ple del mes de setembre ha començat amb un minut de silenci de la Corporació en repulsa pel crim masclista perpetrat aquesta matinada en el Districte de Jesús, i en suport dels afins de la víctima. Així mateix, abans d’iniciar el debat, ha pres la paraula el regidor del Partit Popular Carlos Mundina per a agrair a tota la Corporació «el seu suport i mostres d’afecte» després de la defunció d’un dels seus familiars.

El debat sobre els comptes 2019 i les ordenances fiscals no ha comptat amb el suport de l’Oposició. Mentre Vox ha dit que el Govern Municipal és un «règim socialcomunista», el Grup Popular ha assegurat que la gestió municipal «desaprofita l’oportunitat de baixar a la realitat de la ciutat», i ha demanat «avançar en el pagament a la carta d’impostos i taxes». Per part seua, Ciutadans ha instat a «fer ús d’una comptabilitat analítica, una eina eficaç per a eixir de la situació de crisi», han afirmat.

SUPORT ALS CLUBS ESPORTIUS

Durant la sessió, el Ple ha votat per unanimitat l’extinció «de mutu acord del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el club de futbol Levante UD per a la reordenació urbanística dels terrenys on se situa l’actual estadi Ciutat de València». Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà Sostenible, Sandra Gómez, «es tracta d’un tema important i de rellevància per a la ciutat, i era necessari adaptar la realitat jurídica a la realitat dels fets». Amb el protocol d’intencions que es deriva de l’extinció del conveni s’afavorirà que el club «compte amb infraestructura de primer nivell i donar major ús i viabilitat a l’estadi», ha afegit. Tal com ha assegurat la vicealcaldessa, «la voluntat d’aquest Govern és que els seus clubs esportius avancen i progressen, des de la voluntat d’ajudar a tots els clubs i tots els esports».

El Ple ha aprovat també la constitució de la fundació municipal del sector públic local Centre de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible – Fundació de la Comunitat Valenciana, així com els seus estatuts, després que s’haja corregit un defecte de forma que impedia la seua tramitació.

Finalment, la Corporació ha aprovat el memoràndum d’entesa entre la ciutat de Xi’an, capital de la província xinesa de Shaanxi, i València per a l’agermanament entre ambdues. L’Equip de Govern i Ciutadans han donat el seu suport a la proposta mentre que PP i Vox s’han abstingut. El regidor del PP Santiago Ballester ha demanat que s’inicie el procés d’agermanament de València amb la ciutat francesa de Vannes, on està soterrat Sant Vicent Ferrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + tretze =

bombers
CCCC
bombers