25n
25N
25N

L'Ajuntament agilitza el reforç dels serveis essencials amb personal d'altres àrees

L'Ajuntament agilitza el reforç dels serveis essencials amb personal d'altres àrees
03/04/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui una moció amb què s’agilitza la redistribució del personal per reforçar els servicis essencials durant l’estat d’alarma. El vicealcalde i portaveu del Govern Municipal, Sergi Campillo, ha explicat que partir d’ara “els regidors poden traslladar personal de servicis que en aquests moments no tenen la consideració d’imprescindibles a altres que sí que ho són sense necessitat d’una resolució expressa prèvia de la Regidoria de Gestió de Recursos”.

D’aquesta manera, si cal moure de forma ràpida personal entre servicis no s’ha de sol·licitar a la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, sinó que la mateixa regidoria interessada pot fer directament els canvis, comunicant-los posteriorment. Campillo ha posat com a exemple el servici de Persones Majors. Tal com ha explicat Sergi Campillo, “ara mateix té una necessitat de personal, perquè moltes persones majors són usuàries de centres de dia que s’han hagut de tancar i ara es troben soles a casa i necessiten atenció per part de l’Ajuntament, que ha posat en marxa un número de telèfon específic i ha ampliat els recursos per a la gent gran”.

Pel que fa a les tasques de jardineria realitzades per empreses adjudicatàries, es considera essencial “la vigilància del sistema de reg i la poda per garantir la seguretat de les persones”. La Junta de Govern Local ha aprovat la reestructuració d’aquest servici i que “les empreses contractistes, independentment de l’acord que arriben amb els representants dels treballadors i treballadores pel que fa a la recuperació de les hores en els termes de la normativa estatal, hauran de consensuar amb l’Ajuntament la forma en què els servicis suspesos seran recuperats”, ha indicat el portaveu i vicealcalde Campillo.

Entre els recursos que el Consistori ha qualificat d’essencials també es troba l’oficina municipal Infovivenda Solidària, la qual continuarà oferint informació, mediació i assessorament en matèria d’habitatge per mitjans telefònics i telemàtics mentre continue la situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19.

PERSONES SENSE SOSTRE

La Junta de Govern també ha tractat l’adjudicació pel procediment d’emergència del contracte d’allotjament i atenció social per a persones sense llar al centre temporal de Torrent, que disposa de 23 places. “Hem sumat 23 places més d’allotjament i atenció social per a persones vulnerables, amb el que ja en tenim més de 900”, ha destacat Sergi Campillo. La durada del contracte és d’un mes, però podrà prorrogar-se en funció de l’evolució de la crisi sanitària. Les persones usuàries reben acompanyament social diürn i nocturn, esmorzar, dinar i sopar i disposen de bugaderia i dutxes, entre altres prestacions.

CAMPANYES PUBLICITAT

L’òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha acordat igualment la contractació urgent de dos campanyes de publicitat per donar a conéixer a la ciutadania les accions que l’Ajuntament està posant en marxa amb motiu de l’estat d’alarma. D’una banda, una campanya, per import de 30.000 euros, per difondre el nou portal municipal Covid-19 València (http://coronavirus.valencia.es/), amb informació centralitzada sobre recursos municipals i d’altres Administracions Públiques destinats a combatre els efectes de la pandèmia al municipi. D’altra banda, una campanya, per import de 36.054 euros, sobre mesures tributàries com ara l’ajornament de l’IBI o el pagament de taxes com la de terrasses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 2 =