25n
25N
25N

L'Ajuntament activa el Centre de Coordinació Operativa Municipal per fer front a l'inici del curs escolar

L'Ajuntament activa el Centre de Coordinació Operativa Municipal per fer front a l'inici del curs escolar
21/08/2020 -

Tal com ha acordat l’alcalde Joan Ribó amb el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s’activa el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) per fer front al mes de setembre amb les majors garanties, especialment l’inici del curs escolar.

Amb l’activació del Pla d’emergència es pretén “garantir drets fonamentals, la seguretat de tota la població de València i de les persones que per diversos motius es dirigeixen a aquesta ciutat, perquè en definitiva exerceix de capitalitat de l’àrea metropolitana en què estén la seua influència i amb la qual està connectada permanentment; la COVID no entén de termes municipals, per això hem de tindre una visió ampla”, ha indicat Aarón Cano.

Aquesta mesura s’adopta pel preocupant augment de casos que es detecten i per fer front a l’arribada del mes de setembre, especialment l’inici escolar, davant d’una situació que es considera inèdita. Respecte a això, el regidor de Protecció Ciutadana ha assenyalat que “estem preparats per a fer front a aquest repte amb garanties”. Per això, es coordinaran totes les mesures conjuntament amb les regidories d’Educació i Gestió de Recursos.

El CECOPAL actua com a centre de coordinació de diferents delegacions de l’Ajuntament per coordinar actuacions en aquestes situacions d’emergència, així com per optimitzar la gestió dels mitjans humans i materials disponibles.

Aarón Cano ha mostrat especial interés per l’inici del curs escolar que es pretén siga segur. “Hem elaborat, conjuntament amb la Delegació d’Educació, un Pla perquè l’accés als centres, durant l’horari d’entrada, es realitze amb les màximes garanties. Així els xiquets juntament amb les persones que els puguen acompanyar, si es dona el cas, així com els professionals que treballen aquests centres poden estar tranquils, perquè hem previst els mitjans per a la seua protecció davant de la COVID en aquest moment de la jornada escolar. Això és el que més ens importa”.

Finalment, el regidor ha recordat la necessitat d’utilitzar les mesures preventives per la COVID que indiquen les autoritats sanitàries, algunes d’elles obligatòries, com és el cas de l’ús de la mascareta, entre altres. “No em cansaré de repetir-ho, l’única vacuna per a aquesta pandèmia és el nostre compromís, cal complir les mesures perquè no hi ha una altra forma, fins ara, de parar el virus. La nostra responsabilitat salva vides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria