25n
25N
25N

L'Ajuntament condicionarà les seccions de les fosses comunes del Cementeri General

L'Ajuntament condicionarà les seccions de les fosses comunes del Cementeri General
11/02/2019 -

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cementeris, condicionarà i dignificarà les zones de les fosses comunes de les seccions 4a Esquerra (Cementeri Civil) i 7a Dreta del Cementeri General de València. La intervenció també procurarà una millora estètica i paisatgística en les dues zones, una resolució dels problemes d’accessibilitat i una posada en valor del monòlit de la secció 7a Dreta.

Una vegada concloga el procediment d’adjudicació, i encara sense conéixer les baixes que poden oferir les diferents propostes que s’hi presenten, el pressupost de licitació és de 110.000 euros i l’estimació del temps d’execució planteja un màxim de dos mesos i mig.

«Amb aquesta intervenció volem proporcionar un espai digne, de pau, de record i ofrena per a les famílies de totes les persones que descansen en aquestes dues zones del Cementeri General», ha explicat la regidora Pilar Soriano, qui ha recordat que les bases d’aquesta actuació es troben en el concurs de projectes convocat en aquest mandat per millorar eixes dues seccions amb criteris de sostenibilitat i baix manteniment.

L’àmbit d’actuació comporta una superfície total entre les dues zones de 7.365,21 metres quadrats, on es crearan peces constituïdes per un marc petri, que conformaran una quadrícula simbòlica. Les famílies de les persones que descansen en aquestes fosses comunes podran incorporar els seus noms a unes peces que es col·locaran per recordar-los de forma propera. «Amb aquest disseny reproduïm l’empremta aleatòria que simbolitza la incertesa viscuda al voltant de la deslocalització de les víctimes i a la manca d’un espai digne habilitat per al record i l’ofrena», ha explicat Soriano.

Entre les intervencions, es condicionaran els camins d’accés i es renovarà la imatge del monòlit de la secció 7a Dreta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

bombers
CCCC
bombers